GRATIS FRAGT ved køb for 299 kr. |  LEVERING 1-3 DAGE I HELE LANDET 

Henkogning? Hvad er det, og hvorfor bør jeg spise henkogt mad?

Henkogning er en teknik til konservering af varme retter helt uden e-numre, som stammer tilbage fra omkring 1860. Henkogning af simreretter bevarer alle vitaminer og mineraler i retten, uden brug af konserveringsmidler eller andre tilsætningsstoffer.

Hvor stammer henkogning fra?

Henkogning, som vores bedsteforældre benyttede sig af, da der hverken var køl og frys, baserer sig på Louis Pasteur’s opdagelse af, at man ved at opvarme fødevarer til 78 grader kan slå de bakterier og mikro-organismer ihjel, som ellers kan risikere at fordærve maden.

HENKOGNING AF SIMRERETTER I PRAKSIS

Når man skal henkoge simreretter, kommer man i praksis retten i henkogningsglas. De bliver lukket hermetisk og opvarmes så med indhold nænsomt op til 80 grader i en periode, sådan at temperaturen er 80 grader hele vejen igennem. Når husmoderen tidligere selv henkogte, havde hun en særlig henkogningskedel, hvor glassene blev sat i. Men i professionel sammenhæng sker opvarmningen nænsomt i vandbade i ovne.

Henkogningen skaber et undertryk i glasset, så låget sidder stramt og dermed bliver hermetisk lukket. Det kan derfor kræve lidt kræfter at dreje låget af. At låget sidder stramt er til gengæld din garanti for, at der er lufttæt i glasset, og Bonzo simreretten er beskyttet. På den måde kan maden holde sig længe, da glasset er fri for bakterier, og der omvendt heller ikke kan komme bakterier ind.

KLIKLÅG ER EKSTRA KVALITETSSIKRING

Bonzo bruger ”kliklåg” på sine glas. Det er en ekstra kvalitetssikring, som betyder, at du kan tjekke, at låget sidder rigtigt på, og at glasset ikke har været åbnet. Lav et let tryk midt på låget, hvor der er markeret en cirkel. Kan du trykke ringen lidt ned, så låget siger klik, skal du være forsigtig! Så er undertrykket nemlig gået af glasset, og du skal ikke spise retten, idet der er kommet luft ind til retten. Hvis du oplever dette, så skriv straks til vores kundeservice, og vi sørger for, at du bliver godtgjort for de varer, hvor låget ikke har været fastnet korrekt.
Når du trykker let, skal du ikke kunne trykke ringen ned. Så er der undertryk, og alt er OK, og du kan tilberede maden.

Henkogning? Hvad er det, og hvorfor bør jeg spise henkogt mad?

Henkogning

Henkogning? Hvad er det, og hvorfor bør jeg spise henkogt mad?

Henkogning

Hvordan opbevarer man simreretter og henkogt mad?

Henkogning af simreretter holder på smagen. De tillukkede henkogningglas holder på simrerettens indhold af smag, vitaminer og mineraler. Intet går til spilde ved denne konserveringsproces.

Henkogning er genialt, idet simreretten opnår en holdbarhed på over tre år i et Bonzo glas, og glasset behøver ikke at stå i køleskab. Du skal blot opbevare det væk fra sollys og ikke over stuetemperatur. Når glasset er åbnet, kan retten holde sig op til 5 dage i køleskabet. Opbevar den i et tillukket glas. På den måde har du altid nem mad ved hånden med en henkogt simreret.

I en henkogt simreret bevares alle de anvendte råvarer samt alle vitaminer, mineraler, proteiner, fibre, gavnlige plantedele og animalske stoffer. Alle de gode næringsstoffer forbliver altså i retten. Derfor er er metoden også væsentligt sundere end konservering med kemi eller andre tilsætningsstoffer.

Simremad er lig med sund mad

Når man normalt koger grøntsager, mister man 20-50% af deres vitaminer og mineraler, når kogevandet kasseres. I en simreret koges grøntsagerne direkte i retten, så alt det sunde bevares. Derfor er sammenkogte simreretter den sundeste måde at tilberede mad på.

De fleste råvarer er sundest, når de opvarmes og koges med i retten, idet alle vitaminer, mineraler og fibre bliver tilgængelige for en optimal fordøjelse i menneskets krop.

Simreretter / sammenkogte retter som efterfølgende opbevares i henkogningsglas beholder al næring og smag i adskillige år – uden brug af konserveringsmidler!

Henkogte retter kan opbevares ved stuetemperatur – uden for sollysets skadelige virkning – helt uden konserveringsmidler. Man bruger således ikke den dyrebare plads i køleskabet.

Opbevaring som vores bedsteforældre opbevarede i deres sammenkogte retter i køkkenskabet, viktualierummet eller spisekammeret i patentglas.

Følg Bonzo på Instagram

VORES KUNDER SIGER...

  • God service og hurtig levering. Gode produkter som kan erstatte andre fastfood alternativer.

    - Nadja
  • Bonzo laver nogle vildt lækre måltidspakker. Leveringen er mega hurtig og prisen på deres vare er både billige og studievenlige.

    - Nabbed
  • Super gode måltider. Måltiderne er varierende, mættende og alle i familien kan lide maden. Det er nemt at handle og kundeservice er i top. På gensyn :)

    - Christopher
  • Har lige smagt min første ret. Bolognese med rødbede pasta. Har selv tilføjet bønner og cheddar. Hold nu magle hvor er det lækkert!

    - Mette
  • Bestilte familiekassen i forgårs, og fik allerede i aftes den skønneste majspasta med kødboller. Hurtigt og lækker mad på ingen tid.

    - Søren
  • Hurtig levering og virkelig dejlig mad. Gør det nemt få noget ordentlig mad i en travl hverdag.

    - Caroline

Vil du modtage vores spændende nyhedsbrev?

Du får masser af gode tilbud, tips og tricks om sund mad, opskrifter og inspiration til nem hverdagsmad.

Tak for din tilmelding! Du kan se frem til spændende nyheder, opskrifter og konkurrencer fra Bonzo direkte i din indbakke.

0
DIN KURV
  • No products in the cart.