GRATIS FRAGT ved køb for 379 kr.
LEVERING 1-3 DAGE I HELE LANDET 

Langtidsholdbar mad – til mange forskellige situationer

langtidsholdbart mad til camping sommerhus og hverdag

Mad med lang holdbarhed er gået hen og blevet mere relevant. I denne artikel ser vi på de mange fordele:

En uventet invasion

Uventede omstændigheder, som krigen i Ukraine, kan skabe en følelse af tryghed med at have langtidsholdbar i hjemmet, klar til at en pludselig katastrofe. Vi håber på en snarlig afslutning på krigen, og tryghed og stabilitet i Ukraine og for den ukrainske befolkning.

Hvis du er en af dem, der har købt, som der stod i aviserne, flugttaske, jod, og er på udkig efter langtidsholdbar mad, i forbindelse med krigen, er vores One Pot måske interessant for dig. De er måske også interessante for dig, der kender nogen i det krigramte område, der mangler forsyninger. Vores One Pot er praktisk pakket i flatpacks. De holder i over et år, og der er til to personer i én portion. De er nemme at transportere og sende, og kræver blot vand og et trangiasæt for at skabe et måltid.

Klik her, for at se udvalget af vores One Pot prepper mad til en situation, vi ikke håber sker –> One Pot sortiment.

Bemærk: Vi tager denne øverste del af teksten væk med vores One Pot som preppermad, lige så snart, der er en formodet stabilitet mellem de to lande. Og vi håber inderligt, at det sker hurtigst muligt.


Mad til fornyet energi – væk fra hverdagen

Er du friluftsmenneske eller på udkig efter inspiration til at opbygge et forråd af mad til uventede situationer og begivenheder? Vi formoder, at du allerede nu er bekendt med alle de mest typiske råvarer og mad, der henvises til, når folk snakker om langtidsholdbart mad.

Ris, mel, nødder, dåsemad, spaghetti, havregryn, og frysetørret mad, man får i poser, der blot skal koges med vand. De forskellige typer af langtidsholdbar mad er eksploderet i popularitet de seneste par år. I takt med at vi bruger mere og mere tid foran skærmen, får folk mere lyst til at bruge tid udendørs. Hvad end det er på festival, vandretur eller cykeltur – denne nye øgede interesse, har øget interessen og efterspørgslen på langtidsholdbar mad.

Langtidsholdbar mad er dog ikke kun til folk, der skal være væk fra hjemmet i en længere periode og efterspørger mad, der kan holde sig længe. Den er især blevet populær at have i tilfælde af, at man ikke kan komme ud af hjemmet. Hvad end det er pandemi, uvejr eller andre begivenheder, så kan det være nødvendigt at have opmagasineret et forråd af mad, hvor udløbsdatoen ligger flere år frem i tiden. 

Denne type proviantering, der ofte kan kategoriseres som overlevelsesmad, har ofte til formål at give dig nok energi til netop dét – at overleve. Vi mener dog, at hvis man skal holde sig indendørs i nogle dage, hvor man kan se TV, spille brætspil m.m., så behøver man ikke at spise kedeligt overlevelses mad. Der findes mad, der anvender andre konserveringsmetoder end at komme retten på dåse eller sylte den.

“Be prepared”

– Det amerikanske spejderkorps’ slogan

Langtidsholdbar mad er mere end blot dåsemad og nudler

Bonzos mad kan holde sig op til tre år uden konservering eller andre tilsætningsstoffer. Hvis du synes, det lyder utroligt, så bør du læse vores dybdegående artikel om henkogning og frysetørring. De besvarer alle de spørgsmål, du måtte have.

Tilbage til den langtidsholdbare mad. Hvordan smager det? Hurtigt svar: Som var det lavet i et køkken for 5 minutter siden.

Når du har varmet vores retter op, smager maden, ligesom da kokken stod og tilberedte det. Men efter maden er tilberedt af vores kokke, er det hældt over i et glas. Det glas er så sat ind i en ovn i et vandbad. Her er maden varmet op, mens luften i glasset er blevet presset ud grundet et undertryk. 

Ved at danne undertryk og presse luften ud af glasset, bliver maden opbevaret i et miljø, hvor der ikke kan dannes bakterier. Der er intet, der kan fordærve og nedbryde maden. 

Maden bliver sat på “pause”. Den går i hi og venter på, at nogen kommer og åbner glasset og hælder maden over i en gryde eller pande. Alt sammen uden at der tilføjes nogen form for kemikalier. Kun tricks du lærte på folkeskoleniveau i fysisk.

Hvilken typer langtidsholdbar mad har Bonzo

I vores sortiment af langtidsholdbar mad finder du ris, pasta, quinoa og andre velkendte typer mad, der har en lang levetid. Men i stedet for langtidsholdbart mad på dåse, har vi tilberedt maden for dig, og puttet den i et glas.

Maden er naturligvis ikke lige så godt beskyttet mod bump i et glas, som den er i en konservesdåse. Men det gør ikke noget, hvis dit formål er at købe mad, du kan have stående på en hylde længe, uden at skulle bekymre dig om holdbarheden.  

Her er nogle eksempler på, hvor det kan være en fordel at have et udvalg af Bonzos frysetørrede mad eller henkogte retter på lager  blandt sine basisvarer af frysetørret mad og mad på dåse.

De enkelte retter har oftest mad nok til 2 personer, så du kan betragte det som feltrationer, du kan dele med en kammerat. Maden er også pakket i portioner, så I begge bliver mætte og undgår madspild.

Prepping – mad til nødsituationer

prepping-langtidsholdbar mad

I forbindelse med Corona epidemien så vi en stigning i folk, der prepper sin mad og forbereder sig på nødsituationer. Der var flere tråde på nettet med prepping på forskellige fora. Her var det ofte vand, nudler, mel, ris, mandler havregryn og pasta som typisk anbefalede varer, hvilket alt sammen giver mening.

En ting, der er fælles for prepping planer, er, at der er også bliver inkluderet chips, nutella og andre ikke-essentielle overlevelses madvarer. For faktum er, at preppere også gerne vil have noget, der smager af lidt mere. Og her er Bonzos mad ideelt.

Vores henkogte og frysetørrede mad kan holde sig, i nogle tilfælde, adskillige i år. Hvis man ikke regner med, at der kommer en årsag til at bruge det som mad til en nødsituation, kan man altid sætte en reminder i sin kalender om, at maden skal spises, inden det udløber. Og så kan man købe noget nyt.

Bonzo mad kan sagtens nydes i et beskyttelsesrum. Der behøver man ikke kun spise langtidsholdbar pose mad, varmet op på din trangia. Der er skal også være plads til lidt gourmet.

Spejderhytten

Jeg har selv været spejderleder og været på spejdertur, der ikke krævede, at vi skulle ud og vandre lange ture. Det var mere en social og lærerig oplevelse “on location” i vores faste spejderhytte. Der er intet til hinder for, at disse hytter bliver fyldt godt op med mad, så man har til næste besøg – uden nødvendigvis at vide præcist, hvornår man kommer op i hytten igen. Men der er altid mad til turen i spejderhytten.

Spejderhytter er veludstyret og med adgang til køkken. Der er også mulighed for at komme af med affald og glas, som spejdere normalt ikke har, når de er på vandretur. Så derfor er Bonzos henkogte retter også optimale til turmad til spejderhytten til lokale spejderforeninger.

Campingturen

nemt mad camping

Køkkenet i en campingvogn inviterer ikke til de helt store kulinariske udfoldelser. Dertil er pladsen for lille. Til gengæld er der oftest nok gasblus til, at man kan sætte to gryder i gang på samme tidspunkt. 

Så uanset om I kører rundt i Danmark og skal have noget mad, når I når frem. Eller I kører rundt i Europa og stopper ind på en rasteplads for at spise, kan det være en god idé, altid at have langtidsholdbart mad liggende i campingvognen. 

Bonzos one pot dish er nemme at have i en taske eller i en papkasse, hvor du kan opbevare mad til to personer til to uger, der stort set fylder det samme som fire liter mælk. Til gengæld holder det mindst 12 måneder.

Afsluttende kommentarer

Som med alting, så husk at have en varieret type af langtidsholdbar mad til de forskellige situationer. Uanset situationen, så er det godt at kunne spise andet end minutnudler, havregrød og flere minutnudler.

Hvis du har nogle spørgsmål til bonzos mad til dit personlige lager, campingvognen, beskyttelsesrummet, vandreturen eller andet, så skriv til os på info@bonzo.dk.


VORES KUNDER SIGER...

0
DIN KURV
  • Kurven er tom