GRATIS FRAGT ved køb for 295 kr. |  LEVERING 1-3 DAGE I HELE LANDET 

Axoa

1-2 portioner / 750 g

Portioner

Klar på

Proteinrig

199 kr.

1 stk. svarer til 1-2 portioner / 750 g

Midlertidigt udsolgt

Axoa er en meget velsmagende ret fra Baskerlandet, baseret på kalvekød, tomater og piment d’Espelette. Det er en luksus bolognese, som serveres varm med et godt brød eller eventuelt ris, kartoffelmos eller pasta. Rettens særkende fremhæves af et drys friskhakket persille eller andre friske krydderurter.

Mere om retten

Axoa kaldes også for Axoa d’Espelette på grund af den særligt velsmagende paprika, som anvendes i retten – nemlig piment d’Espelette. Axoa er en skøn ret fra det franske Baskerland, hvor køkkenet er en helt særlig blanding mellem franske traditioner og inspiration fra Spanien. Alt sammen forenet i en række rustikke og enkle retter kendetegnet ved stor smag og de bedste råvarer.

Axoa fremstilles af kalvekød, som simres sammen med tomater og skønne krydderier, hvoraf piment d’Espelette er det mest berømte. Den velsmagende paprika kommer fra egnen omkring byen Espelette i Baskerlandet, og denne særlige paprika må kun benævnes piment d’Espelette, hvis den rent faktisk er dyrket her – piment d’Espelette er beskyttet af EU’s regler om såkaldt beskyttet geografisk oprindelse (BGB-betegnelse). Når vi således anvender BGB-beskyttet piment d’Espelette i vores Axoa, kan du være helt sikker på at få den ægte vare.

Axoa er en ret fra det folkelige køkken, som vi har raffineret med de bedste råvarer, så retten lever op til det baskiske køkkens ry for at være et af verdens bedste, regionale køkkener. Vi kalder den for en luksus bolognese – og glæd dig. Retten kan serveres med det tilbehør, som du og familien bedst kan lide – og du kan for eksempel vælge fra Bonzos hylde med lækkert Sidedish tilbehør. Måske foretrækker I en god pasta til, eksempelvis Bonzo glutenfri majspasta, eller nogle af vores lækre blandinger af frø og kerner. Vil du for eksempel gøre retten ekstra sund, kan du prøve at servere den med vores blanding af quinoa og bulgur – så får du alle fordelene fra de supersunde quinoa-frø sammen med fylde og blid smag fra de knækkede, dampede hvedekerner.

Traditionelt serveres retten ofte med en god kartoffelmos, ris eller blot med et godt madbrød. Som med mange retter fra de oprindelige køkkener er det sådan, at man vælger det tilbehør, man bedst kan lide eller lige har i spisekammeret den dag, man vil have retten på bordet – og sådan skal du også bare gøre. Vælger I pasta til retten, er det en god idé at koge pastaen halvt mør i vand og så tilsætte den halvkogte pasta til retten, hvor den simrer færdig. Det giver saucen en skøn fylde, og pastaen bliver helt perfekt. Et drys parmesan på toppen gør det kun bedre.

Axoa er fin sammen med et glas hvid- eller rødvin, gerne med en smule sødme, der kan matche den krydrede ret.

Drys med hakket persille eller med andre, friske krydderurter – det både pynter og giver et skud ekstra vitaminer til retten.

Retten findes i vores KETO Gourmetkasse.

Sådan gør du

Hæld glassets indhold i en gryde og opvarm gryderetten under omrøring i ca. 10 minutter.

Opbevaring

Holdbarheden er minimum 6 måneder, men ofte over 12 måneder. Se datomærkning på produkterne.

Opbevares tørt, mørkt og ikke for varmt. Efter åbning opbevares varen tillukket i køleskab op til 4 dage.

Retten indeholder

Ingredienser:
Kalvekød (oprindelse: Frankrig), grøn og rød peber, hønsebouillon ((hønsefedt, hønsekød 1%, krydderier og aroma (SELLERI), maltodextrin)), gulerod, løg, solsikkeolie, olivenolie, tomatkoncentrat (tomater, salt, surhedsregulerende middel: citronsyre), rå skinke (oprindelse: Frankrig) (svinekød, salt, konserveringsmiddel: salpeter), svinebryst (oprindelse: Frankrig), salt, piment d’Espelette BOB (Espelette-paprika), hvidløg, andefedt, peber.

0
DIN KURV
  • No products in the cart.