GRATIS FRAGT ved køb for 295 kr. |  LEVERING 1-3 DAGE I HELE LANDET 

Boeuf Bourguignon

1-2 portioner / 750 g

Portioner

Klar på

Proteinrig

199 kr.

1 stk. svarer til 1-2 portioner / 750 g

Midlertidigt udsolgt

Boeuf Bourguignon er en af de ikoniske retter fra det franske borgerkøkken. Oksekød simrer længe i en sauce med rødvin, gulerødder og løg og serveres klassisk med glaserede perleløg – en herlig ret med en dyb smag og skøn aroma, og en flot ret til både gæstebud og weekendhygge med familien.

Mere om retten

Boeuf Bourguignon er i dag en af de mest berømte simreretter fra det klassiske, franske borgerkøkken, som havde sin storhedstid i det 19. århundrede og frem til 1. Verdenskrig. De bedste af retterne er bevaret til i dag, og de bliver lavet med kærlighed til det franske køkken af både glade amatørkokke derhjemme og kokke på de dejlige, franske bistroer.

Bonzos Boeuf Bourguignon er baseret på opskrifter, som er udviklet gennem årtier i de franske køkkener, og som blev raffineret og formuleret af den berømte franske gastronom og kok, Auguste Escoffier, i begyndelsen af 1900-tallet. Hans brugte dog et helt stykke oksekød, hvor vi hos Bonzo følger en lidt senere tradition og anvender lækre, store tern af det bedste kødkvæg, vi har kunnet opdrive – nemlig det berømte kødkvæg fra La Chalosse.

boeuf bourguignon udskæring

La Chalosse er et smukt, bakket område i det sydlige Aquitaine i Sydvestfrankrig mellem Gave de Pau og Adour i det departement, der hedder Landes. Regionen er hjemsted for nogle af de bedste franske madtraditioner og oprindelsessted for noget af det bedste kødkvæg i landet.

Boeuf Bourguignon laves med gode stykker af det bedste oksekød, som brunes med løg og krydderier, hvorefter der tilsættes gulerod og en masse rødvin. Traditionelt er det bourgogne, der bruges til retten, og kødet simrer mørt i den gode vin sammen med grøntsagerne, så det hele tager smag af hinanden. I retten er der også perleløg, og traditionelt serveres Boeuf Bourguignon med glaserede perleløg – altså perleløg vendt i karamelliseret sukker. Resultatet af tilberedningen er smørmørt oksekød i en fyldig sauce med de herligste aromaer af god rødvin og krydderier.

Man kan spise Boeuf Bourguignon med det tilbehør, man har lyst til, og som familien godt kan lide. Ofte er det kartoffelmos, men ris eller blot et godt, groft brød går også fint til. Det er perfekt at prøve en af Bonzos One Pot kartoffelmos-typer – prøv for eksempel kartoffelmos med spinat, som også giver et flot farvespil på tallerkenen. Bonzos Sidedish tilbehør er også sagen – for eksempel den glutenfri majspasta eller bulgur-quinoa-blandingen, der giver den fyldige ret et godt smagsmæssigt modspil.

Husk et grønt drys af hakket persille på hver portion – det pynter, smager godt og giver et ekstra skud vitaminer. Smager lækkert med kartoffelmos.

Sådan gør du

Hæld glassets indhold i en gryde og opvarm gryderetten under omrøring i ca. 10 minutter.

Opbevaring

Holdbarheden er minimum 6 måneder, men ofte over 12 måneder. Se datomærkning på produkterne.

Opbevares tørt, mørkt og ikke for varmt. Efter åbning opbevares varen tillukket i køleskab op til 4 dage.

Retten indeholder

Ingredienser:
Oksekød (oprindelse: Frankrig) 53%, rødvin (indeholder SULFITTER), vand, røget Ventrèce-bacon, gulerødder, løg, champignon, perleløg, kalvefond (GLUTEN), SMØR, MEL, tomatkoncentrat (tomat, salt, surhedsregulerende middel: citronsyre), bouquet garni/friske urter.

0
DIN KURV
  • No products in the cart.