GRATIS FRAGT ved køb for 295 kr. |  LEVERING 1-3 DAGE I HELE LANDET 

Bulgur og Quinoa

5 portioner / 500 g

Portioner

Klar på

Vegansk

35 DKK

1 stk. svarer til 5 portioner / 500 g

Bulgur og quinoa er en skøn blanding af tilbehør, som både rummer quinoaens mange ernæringsmæssige fordele og hvedekernernes blide smag og gode fylde.

Mere om retten

Bulgur og quinoa – med denne blanding får du det bedste fra det nordafrikanske køkken i forening med de lækre quinoa frø fra Syd- og Mellemamerika.

Bulgur er knækkede hvedekerner, som vi har udvalgt omhyggeligt, hvorefter vi har dampet dem nænsomt, så den blide og fyldige smag bevares i de solmodne kerner. Ideen med at knække hvedekerner og dampe eller forkoge dem, så de lynhurtigt kan blive til et lækkert tilbehør, stammer fra Mellemøsten og Nordafrika.
Her er bulgur en del af den daglige basiskost. Bulgur bliver både brugt som tilbehør til gryderetter og simremad og som ingrediens i eksempelvis salater, hvor de knækkede kerner er med til at give fylde, fibre og energi.

Quinoa stammer fra Amerika, hvor de oprindelige indbyggere i Syd- og Mellemamerika har dyrket quinoa planten i omkring 6.000 år – det er altså en ældgammel plante, som tidligt har været en del af menneskets daglige mad.

Quinoa (der ofte også staves qinoa, om end den rette måde er quinoaa) er et superlækkert frø, der er fri for gluten, men som til gengæld rummer en masse af de vitaminer og mineraler, din krop har brug for. Dertil kommer gode, vegetabilske fedtstoffer, som er med til at styrke kredsløb og fordøjelse.
Quinoa er fyldt med protein – helt op til 22 % alt efter hvilken sort, der er tale om.

Qinoa

Vi har forkogt denne blanding af bulgur og quinoa, sådan at du blot skal koge kerner og frø i ti minutter – så er tilbehøret klar til servering. Dermed passer tilbehøret perfekt til dem af Bonzos færdiglavede simreretter, som er fyldt med tomater og andre grøntsager. Prøv for eksempel af servere bulgur og quinoa mix til vores skønne gullasch eller Coq au Vin – det vil hurtigt blive populært ikke mindst hos familiens mindste. Husk et grønt drys af friskhakkede krydderurter som persille, kørvel eller basilikum. Det pynter og giver et ekstra pift vitaminer!

Vi kan også varmt anbefale vores quinoa mix, perlespelt og perlebyg.

Sådan gør du

Koges i ca. 10 min. i letsaltet vand (2 dl vand til 1 dl bulgur og quinoa). Serveres varmt som tilbehør til Bonzos simreretter eller fx koldt i salater.

Opbevaring

Holdbarheden er minimum 6 måneder, men ofte over 12 måneder. Se datomærkning på produkterne.

Opbevares tørt, mørkt og ikke for varmt.

0
DIN KURV
  • No products in the cart.