GRATIS FRAGT ved køb for 295 kr. |  LEVERING 1-3 DAGE I HELE LANDET 

Hvedekerner

5 portioner / 500 g

Portioner

Klar på

Vegansk

Økologisk

28 kr.

1 stk. svarer til 5 portioner / 500 g

Hvedekerner er et godt alternativ til ris og samtidig meget anvendelige i salater, supper og andre retter, hvor du vil tilføre energi og nyde hvedens milde smag.

Mere om retten

Hvedekerner har været en del af menneskets basisernæring i årtusinder. Selv om vi kender hvede i Danmark for 7.000 år siden, var hveden heroppe nordpå en luksusspise indtil forrige århundrede, fordi vi selv skulle dyrke den, og det kunne være svært at få den rigtige kvalitet fremdyrket under de vejrforhold, der er i det kolde nord. Derfor blev hveden kun brugt ved særlige lejligheder, og helt op til vore dage har man i Sønderjylland betegnet franskbrød af hvedemel som ”kage” – det siger lidt om den værdi, hveden havde, og hvor meget man nød det, når man fik brød bagt af hvede.

I dag er hveden heldigvis tilgængelig for alle, så vi kan nyde den enten i brød eller som hele kerner. Bonzos hvedekerner er forkogt, så du hurtigt kan få dem på tallerkenen. Vi udvælger de bedste kvaliteter af solmoden hvede, så kernerne er fyldt med næring og den skønne, milde og fyldige smag af hvede.

Hvede betegnes med det botaniske navn, Triticum, som betyder hvid. Og hveden er da også kendetegnet ved at have et hvidt indre i kernen, så den leverer hvidt og blødt mel.

Hele hvedekerner køb

Hvedekerner kan bruges som et mildt smagende alternativ til ris, og den rummer fibre, vitaminer og mineraler, som din krop har brug for.

Du kan også koge hvedekernerne og bruge dem i en rustik hvedekerne salat – for eksempel med forskellige bladsalater kombineret med bagte rodfrugter, revne rå rødbeder og æbler. Brug de ting, som du kan lide og sammensæt en skøn, sund salat, der giver din mave noget at arbejde med – det bliver den glad for.

Vælger du at bruge kernerne som tilbehør, egner de sig fortræffeligt til det sammen med en af Bonzos færdigretter på glas. Og da vi har forkogt kernerne, skal du kun koge dem i ti minutter, hvormed du får et fuldgyldigt og sundt måltid mad på bordet så hurtigt, at det slet ikke kan betale sig at begynde at tænke på take away og frysepizzaer.

Hos Bonzo finder du altid et velassorteret udvalg af frø og kerner. Prøv for eksempel også vores havrekerner, perlespelt og perlebyg.

Sådan gør du

Koges i ca. 10 min. i letsaltet vand (2 dl vand til 1 dl hvedekerner). Serveres varmt som tilbehør til Bonzos simreretter eller fx koldt i salater.

Opbevaring

Holdbarheden er minimum 6 måneder, men ofte over 12 måneder. Se datomærkning på produkterne.

Opbevares tørt, mørkt og ikke for varmt.

0
DIN KURV
  • No products in the cart.