GRATIS FRAGT ved køb for 295 kr. |  LEVERING 1-3 DAGE I HELE LANDET 

Perlebyg

5 portioner / 500 g

Portioner

Klar på

Vegansk

35 kr.

1 stk. svarer til 5 portioner / 500 g

Perlebyg smager mildt og godt og er et fint tilbehør til mange af Bonzos simreretter, i risotto eller som ingrediens i en rustik salat.

Mere om retten

Perlebyg er et et sundt tilbehør og en moderne variant af den byg, som danskerne har spist gennem årtusinder. Bygkernen poleres, så den bliver glat og fin, og dermed har du fået et godt og sundt tilbehør til Bonzos simreretter – og til en lang række andre retter.

Når man studerer, hvad eksempelvis Tollundmanden, Grauballemanden eller andre af de ur-danskere, som vi gennem tiden har fundet i moserne, havde spist, så indgik byg som en vigtig del af deres mad. Og det er der mange grunde til. Byg er nemlig fyldt med god energi og rummer mange kostfibre, som din mave har godt af.

Der er også B-vitamin og mineraler som jern, kalium, fosfor og zink i bygkernerne. Sammen med folatsyrer er de med til at styrke dit blod, dine muskler og dit immunforsvar. Spiser du byg, får du også nemmere ved at optage kalk i kroppen – så der er en god grund til, at byg fyldte meget i kosten tidligere. I dag bruges der masser af byg til ølbrygning, og byg er den andenvigtigste kornsort herhjemme.

Perlebyg kan bruges som et dejligt og sundt tilbehør til Bonzos simreretter. Hvis du vil variere din brug af perlebyg, kan du også prøve at bruge kernerne i en risotto i stedet for de traditionelle ris – en såkaldt bygotto. Det gør den lidt mere rustik, og passer perfekt til nordiske råvarer som fisk og svampe. De kogte kerner er også superlækre i en rustik salat med eksempelvis bagte rodfrugter og en god pesto.

Vi har forkogt perlebyggen for dig, så du kun skal koge den i ti minutter. Det betyder, at den er klar samtidig med, at du har varmet et glas af Bonzos simreretter – det er et hurtigt, lækkert og sundt måltid på få minutter!

På Bonzo finder du andre former for sundt tilbehør som sunde havrekerner, hvedekerner og perlespelt.

Sådan gør du

Koges i ca. 10 min. i letsaltet vand (2 dl vand til 1 dl perlebyg). Serveres varmt som sundt tilbehør til Bonzos simreretter eller fx koldt i salater.

Opbevaring

Holdbarheden er minimum 6 måneder, men ofte over 12 måneder. Se datomærkning på produkterne.

Opbevares tørt, mørkt og ikke for varmt.

0
DIN KURV
  • No products in the cart.