GRATIS FRAGT ved køb for 295 kr. |  LEVERING 1-3 DAGE I HELE LANDET 

Poulet Basquaise Piperade

1-2 portioner / 750 g

Portioner

Klar på

Proteinrig

199 kr.

1 stk. svarer til 1-2 portioner / 750 g

Poulet Basquaise Piperade er en herlig ret fra Baskerlandet, som stråler i det baskiske flags farver; rød, grøn og hvid. Den fremstilles af kyllingekød, peberfrugter, løg og tomat. Grøntsagerne koges sammen i en såkaldt piperade; en sauce, hvori kyllingen simrer mør. Resultatet er en let og smagsfyldt ret, som kan nydes hele året rundt.

Mere om retten

Med denne Poulet Basquaise Piperade fra Bonzo Brasserie er vi taget en tur til det franske Baskerland, hvor den spanske, catalanske og franske madkultur mødes i en symfoni af smag og farver. Grøntsagerne er i centrum med særligt fokus på peberfrugter, løg og tomat, og de danner en perfekt baggrund for det lækre kyllingekød, som simrer mørt sammen med grøntsagerne.

Poulet Basquaise Piperade har ikke kun navnet til fælles med det baskiske område. Traditionelt sammensættes grøntsagerne i farver, der svarer til det baskiske flag; rød, grøn og hvid, og på den måde kan man sige, at den velsmagende ret bliver et lille indslag i baskernes vilje til at vise, at Baskerlandet ikke bare er en del af Frankrig, men at området har sin egen historie og sit eget flag.

Som noget særligt er Poulet Basquaise Piperade krydret med den verdensberømte Piment d’Espelette, som er en ganske særlig paprika, der dyrkes omkring byen Espelette i Baskerlandet. Kun paprika derfra må kaldes Piment d’Espelette, idet den er beskyttet efter EU’s regler om særlig oprindelsesbetegnelse. Der er tale om en særligt smagsfyldt paprika, som ydermere glimrer med sin fantastisk flotte, røde farve.

Poulet Basquaise Piperade kan serveres med forskelligt tilbehør – ofte vil franskmændene selv spise den med et stykke sprødt, friskbagt brød til, men den er også fin med ris, pasta eller couscous. Du kan med fordel vælge fra Bonzos hylde med Sidedish tilbehør – prøv for eksempel vores urtepasta eller bulgur-quinoa blandingen, som giver et godt modspil til den krydrede ret.

Vælger du at servere pasta til retten, kan du prøve at koge pastaen halvt mør i letsaltet vand og derefter komme den drænede pasta over i gryden med Poulet Basquaise Piperade. Her koger du pastaen mør, og resultatet er en perfekt kogt pasta, en blød og fyldig sauce og en perfekt fordeling af alle de lækre smagsstoffer.

God appetit med denne skønne ret fra Baskerlandet.

Andre kigger også på Petit Salé aux Lentilles.

Sådan gør du

Hæld glassets indhold i en gryde og opvarm gryderetten under omrøring i ca. 15-20 minutter.

Opbevaring

Holdbarheden er minimum 6 måneder, men ofte over 12 måneder. Se datomærkning på produkterne.

Opbevares tørt, mørkt og ikke for varmt. Efter åbning opbevares varen tillukket i køleskab op til 4 dage.

Retten indeholder

Ingredienser:
Kyllingelår (oprindelse: Frankrig) 55 %, peberfrugter, tomatpulp (tomater, tomatsaft, salt), løg, hvidvin (indeholder SULFITTER), røget skinke (oprindelse: Frankrig) (svinekød, salt, konserveringsmiddel: salpeter), hvidløg, sukker, Piment d’Espelette BOB (Espelette-paprika).

0
DIN KURV
  • No products in the cart.