GRATIS FRAGT ved køb for 299 kr. |  LEVERING 1-3 DAGE I HELE LANDET 

Principperne imellem vegansk og vegetarisk levevis

Vi taler om en bevidst valgt levevis, når vi taler om vegetarisk, vegansk og anden levevis. Det er en levevis, som hver enkelt beslutter sig for individuelt, hvorfor der også er en masse individuelle variationer! I dette blogindlæg sætter vi fokus på forskellen på at være veganer og vegetar, og hvordan man generelt definerer de forskellige levevis.


VEGETAR:

Generelt er en vegetar en person, der hverken spiser kød, fjerkræ, fisk eller anden form for dyr og insekter. Vegetarer supplerer oftest kosten med produkter, der kommer fra dyr, herunder mælkeprodukter og æg, for på den måde at sikre sig et nuanceret indtag af blandt andet det vigtige B12-vitamin. Man plejer at sige, at en vegetar ikke ønsker at spise noget, der er slået ihjel.

Det er dog ikke ualmindeligt, at en vegetar supplerer kosten med fisk. Det kaldes faktisk at være pescatar – en der spiser fisk.

Det er helt individuelt, om vegetarer spiser produkter, der kommer fra dyr. Ligeledes er der forskel på, om den enkelte vegetar undlader at spise produkter, der indeholder gelatine – f.eks. vingummier. Det skyldes, at gelatine næsten altid fremstilles af produkter fra dyr (ofte svin eller køer), og som derfor ikke kan regnes for at være vegetariske.

VEGANER:

En veganer undgår i princippet al udnyttelse af dyr! En veganer spiser derfor hverken kød, fisk, skaldyr, insekter, mælkeprodukter, æg, bivoks, honning eller andre produkter, der stammer fra dyr.

Man skal være opmærksom på rigtig mange ting, hvis man ønsker at leve vegansk. Det er ofte meget vanskeligt af gennemskue. Som eksempelvis rødvin, som man umiddelbart vil tro skulle være vegansk. Men rødvin klares ofte med gelantine, der fremstilles af dyreknogler. Derfor er vin ofte ikke vegansk.


BONZO ER V-MÆRKET

Derfor lader Bonzo alle veganske retter certificere, så vores forbrugere kan være sikre på, at alle Bonzos veganske simreretter er ægte veganske! www.V-label.eu

En vegansk livsstil handler derfor også om at vide, hvor produkterne kommer fra. Det er ofte svært med færdigretter, da man ikke har en chance for at tjekke, om alle råvarer rent faktisk er 100% veganske! Derfor er V-mærket en utrolig god sikkerhed for ægtheden af den veganske færdigret.

Vegansk livstil handler om andet end fødevarer. Udnyttelse af dyr sker nemlig i mange andre tilfælde end i fødevarer. Veganere går ofte udenom læder, uld, silke, pels og andet, der stammer fra dyr, ligesom produkter og medicin, som blevet testet på dyr, undgås samt situationer, hvor dyr indgår – mange veganere ønsker f.eks. ikke at gå i cirkus.

Således er der en væsentlig forskel på at være veganer og vegetar.


BONZOS FEM VEGANSKE DOGMER

Hos Bonzo har vi udviklet seks skønne, certificerede og  håndlavede veganske simreretter, som blot tager 10 minutter at tilberede. Vi har ligeledes vegansk tilbehør i vores Sidedish sortiment, som også blot tager 10 minutter at tilberede. Bonzo vil gerne tilbyde sund, vegansk mad, som er hurtig og enkel at tilberede.

Bonzos veganske retter er udviklet efter følgende veganske dogmer:

 1. Indeholder ikke kød eller biprodukter fra slagtning (knogle eller bløddele), heller ikke fra fisk, fjerkræ, skaldyr og insekter.
 2. Indeholder ikke nogen former for animalske produkter eller biprodukter, herunder mælkeprodukter, æg og honning.
 3. Må ikke være kontamineret med animalske fødevarer under produktion
 4. Dyr må ikke have været benyttet eller udnyttet i forbindelse med produktionen af ingredienser til produktet (inkl. test på dyr)
 5. Produkt og ingredienser må ikke være testet på dyr

Hos Bonzo får vi alle vores veganske retter certificeret og bærer med stolthed V-mærket for ægte vegansk!

Følg Bonzo på Instagram

VORES KUNDER SIGER...

 • God service og hurtig levering. Gode produkter som kan erstatte andre fastfood alternativer.

  - Nadja
 • Bonzo laver nogle vildt lækre måltidspakker. Leveringen er mega hurtig og prisen på deres vare er både billige og studievenlige.

  - Nabbed
 • Super gode måltider. Måltiderne er varierende, mættende og alle i familien kan lide maden. Det er nemt at handle og kundeservice er i top. På gensyn :)

  - Christopher
 • Har lige smagt min første ret. Bolognese med rødbede pasta. Har selv tilføjet bønner og cheddar. Hold nu magle hvor er det lækkert!

  - Mette
 • Bestilte familiekassen i forgårs, og fik allerede i aftes den skønneste majspasta med kødboller. Hurtigt og lækker mad på ingen tid.

  - Søren
 • Hurtig levering og virkelig dejlig mad. Gør det nemt få noget ordentlig mad i en travl hverdag.

  - Caroline

Vil du modtage vores spændende nyhedsbrev?

Du får masser af gode tilbud, tips og tricks om sund mad, opskrifter og inspiration til nem hverdagsmad.

Tak for din tilmelding! Du kan se frem til spændende nyheder, opskrifter og konkurrencer fra Bonzo direkte i din indbakke.

0
DIN KURV
 • No products in the cart.