GRATIS FRAGT ved køb for 379 kr.
LEVERING 1-3 DAGE I HELE LANDET 

Pennette med Zucchini og Safran

Portioner

12 minutter

Klar på

Vegansk

64 kr.

1 stk. svarer til 1-2 portioner / 750 g

I denne ret har vi forenet en af italienernes yndlingsgrøntsager, zucchini, med et krydderi, der ofte kaldes ’det røde guld’, nemlig safran. Og resultatet er en herlig, velsmagende ret. Smagen er blid og aromatisk, konsistensen behagelig og farven flot.

Mere om retten

Safran er et fantastisk krydderi. Det er i virkeligheden støvdragerne fra en blomst, nemlig en krokusart med navnet Crocus Sativus. Den vokser i Mellemøsten, den indiske halvø og hele området omkring Middelhavet. Siden oldtiden har safran været yndet som et eksklusivt krydderi. Det røde krydderi undergår en herlig forvandling, når det bruges i en ret – og der opstår en fantastisk, gul farve, som giver retterne et flot udseende. Smagen og duften er aromatisk og honningagtig. Der går knap 50.000 blomster til et kilo safran. Blomsterhovederne skal høstes og behandles med håndkraft, så det er ikke så mærkeligt, at det er verdens dyreste krydderi.

Zucchini bruges i Italien ofte sammen med pasta, både kørt til en cremet konsistens og i skiver, revet eller på anden vis. Årsagen er enkel: Zucchini har en mild og delikat smag, der går godt sammen med den blide pastasmag, som her suppleres med safranens flotte gule farve og sødmefyldte aroma.

Nyd retten, som den er, eller suppler med lidt reven parmesan, lidt ristede brødkrummer – eller måske lidt hakkede hassel- eller pistacienødder for at give retten lidt knas. Du kan også med fordel bruge pastaen i en grøn salat, der giver en smuk kontrast til alt det gule.

Sådan gør du
  1. Bring 650 ml vand og 2 spsk. olivenolie i kog i en stor gryde.
  2. Tilføj posens indhold og lad det småkoge under omrøring i 1 minut.
  3. Læg låg på og lad det simre i ca. 12 minutter, til størstedelen af vandet er absorberet. Tilføj evt. en smule kogende vand for en blødere konsistens. Smag til med krydderier og tilsæt evt. 1-2 spsk. varmt vand før servering. Dryp med olivenolie.

FLEXITAR TIP: Kom lidt ristet bacon knækket i små stykker på for ekstra umami.

Opbevaring

Holdbarheden er minimum 6 måneder, men ofte over 12 måneder. Se datomærkning på produkterne.

Opbevares tørt, mørkt og ikke for varmt. Efter åbning opbevares varen tillukket i køleskab op til 4 dage.

Retten indeholder

Ingredienser: Pasta (durum hvede, vand) 87,5%, safran (pakket særskilt, 12,5 g), zucchini 7%, salt, løg, porre, selleri, gulerod, hvidløg, persille, ekstra jomfru olivenolie.

VORES KUNDER SIGER...

0
DIN KURV
  • Kurven er tom