DIN KURV
- Kurven er tom
Total:
0 kr.
PRØV OGSÅ
65 kr.
Vil du nyde smagen af dine gryderetter i flere år? Ja, så er det faktisk muligt. Med henkogning kan du konservere dine favorit-retter på helt naturlig vis. På den måde kan din bedste opskrift på bolognese eller chili sin carne holde sig i flere år uden at miste smag, konsistens eller vitaminer.
Hos Bonzo benytter vi henkogning til alle vores simreretter, simpelthen fordi vi mener, at det er den bedste metode til at konservere mad, så det holder sig friskt og samtidig bibeholder smagen. På den måde undgår vi også at komme unødige tilsætningsstoffer i din mad – i stedet kan du nyde smagen med god samvittighed.
Henkogning er en teknik til konservering af varme retter helt uden e-numre, som stammer tilbage fra omkring 1860. Henkogning af simreretter bevarer alle vitaminer og mineraler i retten, uden brug af konserveringsmidler eller andre tilsætningsstoffer.
Ja, dine gryderetter eller simreretter kan holde sig i flere år, hvis du benytter henkognings-teknikken. Ja, det lyder vildt, men den er god nok. Det er 100% naturligt, og en metode, som ofte er brugt, hvis du går længere tilbage i tiden.
Ja, det smarte ved henkogt mad er, at maden har nøjagtig den samme lækre smag, når du varmer det op, efter det har været i et glas, som da vores kokke lavede maden. Den mister hverken smag eller vitaminer, da alt er tæt forseglet og opvarmet forsvarligt i et glas med undertryk. Du kan derfor sagtens spise henkogte retter som Bolognese, Chili sin Carne eller Gullash uden at kunne smage forskel på, om retten er lavet for ½ år eller blot få timer siden.
Metoden stammer fra den tid, hvor man ikke havde frysere, og dermed ikke kunne opbevare mad i flere måneder. Derfor skulle man finde på en alternativ måde til at få mad til holde længere. Dengang havde man ikke containerskibe til at fragte mad fra hele kloden, hele året. og kunne spise alle frugter og afgrøder hele året. Ved at konservere mad ved henkogning var det en måde at spise mad uden for sæson, der normalt ikke ville kunne holde sig.
Det bedste ved at konservere med henkogning er:
Når man normalt koger grøntsager, mister man 20-50% af deres vitaminer og mineraler, når kogevandet kasseres. I en simreret koges grøntsagerne direkte i retten, så alt det sunde bevares. Derfor er sammenkogte simreretter den sundeste måde at tilberede mad på.
De fleste råvarer er sundest, når de opvarmes og koges med i retten, idet alle vitaminer, mineraler og fibre bliver tilgængelige for en optimal fordøjelse i menneskets krop.
Sammenkogte retter som efterfølgende opbevares i henkogningsglas beholder al næring og smag i adskillige år – uden brug af konserveringsmidler.
Henkogte retter kan opbevares ved stuetemperatur, så længe det står tørt og mørkt. Man bruger således ikke den dyrebare plads i køleskabet.
Når du henkoger, trækker du på en gammel tradition som vores bedsteforældre og måske også deres forældre benyttede. Ved at henkoge kunne man nemlig opbevare sine sammenkogte retter i viktualierummet eller spisekammeret i patentglas. Patentglas er et glas, der tåler opvarmning ved høje temperaturer. Derudover slutter låget særlig tæt om glasset, så det især er velegnet til at forlænge holdbarheden på maden, da der ikke kan trænge luft eller bakterier ind i glasset.
Når man skal henkoge simreretter, kommer man i praksis retten i henkogningsglas eller patentglas, som de også kaldes. Henkogningsglassene bliver lukket hermetisk og opvarmes så med indhold nænsomt op til 80 grader i en periode, sådan at temperaturen er 80 grader hele vejen igennem.
Når husmoderen tidligere selv henkogte, havde hun en særlig henkogningskedel, hvor glassene blev sat i. Men i professionel sammenhæng sker opvarmningen nænsomt i vandbade i ovne.
Henkogning skaber et undertryk i glasset, så låget sidder stramt og dermed bliver hermetisk lukket. I selve processen, hvor undertrykket skabes, kan der godt komme luft ud, men ikke luft ind i glasset, netop grund af undertrykket. Så når retten er varmet færdig i glassene, er alt luften blev trykket ud af glasset, og dermed umuligt for, at der kan gro bakterier.
På grund af undertrykket, kan det kræve lidt kræfter at dreje låget af. At låget sidder stramt er til gengæld din garanti for, at der er lufttæt i glasset, og Bonzo simreretten er beskyttet. På den måde kan maden holde sig længe, da glasset er fri for bakterier, og der omvendt heller ikke kan komme bakterier ind.
Bonzo bruger ”kliklåg” på sine glas. Kliklåg er en ekstra kvalitetssikring, som betyder, at du kan tjekke, at låget sidder rigtigt på, og at glasset ikke har været åbnet. Lav et let tryk midt på låget, hvor der er markeret en cirkel. Kan du trykke ringen lidt ned, så låget siger klik, skal du være forsigtig! Så er undertrykket nemlig gået af glasset, og du skal ikke spise retten, idet der er kommet luft ind til retten. Hvis du oplever dette, så skriv straks til vores kundeservice, og vi sørger for, at du bliver godtgjort for de varer, hvor låget ikke har været fastnet korrekt. Når du trykker let, skal du ikke kunne trykke ringen ned. Så er der undertryk, og alt er OK, og du kan tilberede maden.
Henkogning, som vores bedsteforældre benyttede sig af, da der hverken var køl og frys, baserer sig på Louis Pasteur’s opdagelse af, at man ved at opvarme fødevarer til 78 grader kan slå de bakterier og mikroorganismer ihjel, som ellers kan risikere at fordærve maden.
Store-Pit ApS
Fiskerbakken 5
3250 Gilleleje, DK
+45 20 20 27 22
info@bonzo.dk
CVR-nr: 31852242
Med Bonzos nyhedsbrev får du hver uge gode tilbud, tips og ideer og forslag til superlækker og sund mad, som du kan tilberede på få minutter.
Du får gode tilbud, tips og tricks om sund mad, opskrifter og inspiration til nem hverdagsmad.
Cookies
Cookie | Varighed | Beskrivelse |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-advertisement | 1 year | Set by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category . |
cookielawinfo-checkbox-analytics | 1 year | Set by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Analytics" category . |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 1 year | Set by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Necessary" category . |
cookielawinfo-checkbox-noedvendige | 1 year | No description available. |
cookielawinfo-checkbox-others | 1 year | Set by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to store the user consent for cookies in the category "Others". |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin to store whether or not the user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
Cookie | Varighed | Beskrivelse |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-annoncer | 1 year | No description |
cookielawinfo-checkbox-functional | 1 year | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-funktionelle | 1 year | No description |
cookielawinfo-checkbox-oevrige | 1 year | No description |
cookies.js | session | No description available. |
pys_landing_page | 7 days | No description |
wooptpmReferrer | session | No description |
Cookie | Varighed | Beskrivelse |
---|---|---|
IDE | 1 year 24 days | Google DoubleClick IDE cookies are used to store information about how the user uses the website to present them with relevant ads and according to the user profile. |
test_cookie | 15 minutes | The test_cookie is set by doubleclick.net and is used to determine if the user's browser supports cookies. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | A cookie set by YouTube to measure bandwidth that determines whether the user gets the new or old player interface. |
YSC | session | YSC cookie is set by Youtube and is used to track the views of embedded videos on Youtube pages. |
yt-remote-connected-devices | never | YouTube sets this cookie to store the video preferences of the user using embedded YouTube video. |
yt-remote-device-id | never | YouTube sets this cookie to store the video preferences of the user using embedded YouTube video. |
Cookie | Varighed | Beskrivelse |
---|---|---|
_ga | 2 years | The _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors. |
_ga_KPSL3RVL0W | 2 years | This cookie is installed by Google Analytics. |
_gat_gtag_UA_136586783_1 | 1 minute | This cookie is set by Google and is used to distinguish users. |
_gcl_au | 3 months | Provided by Google Tag Manager to experiment advertisement efficiency of websites using their services. |
_gid | 1 day | Installed by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously. |
CONSENT | 16 years 3 months 20 days 14 hours 10 minutes | These cookies are set via embedded youtube-videos. They register anonymous statistical data on for example how many times the video is displayed and what settings are used for playback.No sensitive data is collected unless you log in to your google account, in that case your choices are linked with your account, for example if you click “like” on a video. |
Cookie | Varighed | Beskrivelse |
---|---|---|
mailchimp_landing_site | 1 month | The cookie is set by MailChimp to record which page the user first visited. |