GRATIS FRAGT ved køb for 379 kr.
LEVERING 1-3 DAGE I HELE LANDET 

Mad over bål på vandreturen – alternativ til det bålmad, du kender

Frysetørret mad i poser har længe været outdoor entusiasters favorit til nem mad over bål i naturen. – Vi præsenterer et alternativ.

To mænd der laver mad over bål ude i naturen

For friluft-fans er vandreture et klassisk eksempel på, hvor rejsen er vigtigere end slutdestinationen. Det er følelsen af frihed i selskab med ligesindede, der nyder det simple liv udenfor med kvalitetsudstyr. Følelsen af  at kunne leve i naturen, selv i en nat med hård frost.
Tasken sidder tæt. Den føles let til trods for dens tætte oppakning på de lange vandreture. Udsigten til et godt måltid bålmad i det fri, er kun med til at fremme nydelsen af skærmfri tid.
Men er det på tide at prøve at spise noget nyt? Et alternativ til det velkendte simre mad på bål og den velkendte smag af friluftsliv. Her er hvad du kommer til at læse i denne artikel:

Mad over bål som du kender det, og så alligevel ikke

Du er bekendt med frysetørret mad. Du har sikkert også medbragt forskellige slags på dine vandreture. Men hvis vi nu siger: simreretter til din trangia, eller til opvarmning over bål, er det så noget du har prøvet? Simremad er ideely supplement til suppen med frysetørret kød. Vandreturs simremad er det perfekt morgenmåltid, din krop vil hige efter, inden du skal ud og vandre efter i flere timer.
Hvad vi egentlig lægger op til er, at det du spiser på din tur bør være af samme høje kvalitet som resten af dit medbragte udstyr. Du skal ikke gå ned på udstyr. Og da maden er med på turen, er det vel også at betragte som udstyr – af en slags?

En solnedgang er smukkere, når den nydes efter et godt måltid

Når du nu har investeret 25.000 kr. i letvægts telt, sovepose, underlag og et trangiasæt, der nærmest kommer med en krydderihylde og kaffekværn, hvorfor så ikke spise godt i naturen? Er det ikke også værd at investere lidt i, at det du spiser på turen, afspejler den kvalitetsbevidsthed du har udvist, da du købte udstyr?
Der er ingen grund til at spise som en på SU, bare fordi du spiser uden tag over hovedet og mad over bål og åben ild.

Fremragende turmad du nemt kan pakke i din taske

 simre mad over bål på vandreturen

Vores frysetørrede mad er pakket i, hvad der minder om backpacker flatpack. Pak det langs indersiden af tasken, så maden ligger langs ryggen. Så kan der altid presses én mere i, og det er nemt at finde frem, når du skal spise, og sulten prikker til dig. En pakke med Bonzos One Pot måltid til to vejer omkring 850 gram. Det anbefales, at man spiser godt 1000 gram mad om dagen på vandreturen.
Bonzos One Pot mad er ideelt trangia mad i naturen, der naturligvis også kan laves over bål. Hvorfor ikke nyde solnedgangen med en One Pot ret med basmatiris med svampe eller Orecchiette med broccoli og hvidløg i stedet for? One Pot portionerne er beregnet til to personer, så du kan dele med en fra vandreholdet.
Du kan også sagtens spise halvdelen og opbevare resterne i en plastikcontainer og varme resterne op til næste gang i stopper for at spise. Hæld gerne lidt olie eller vand i, når du varmer det op igen. Så bliver det endnu bedre til anden gang, du skal spise det.

Hvad siger eksperterne om Bonzo som mad til vandreturen?

For at kunne give dig sikkerhed om, at maden faktisk var fantastisk til en vandretur, tog vi fat i Outsite – en af Danmarks største hjemmesider om outdoor-livet. 

Vi spurgte om de ville sige sagde ja til at modtage nogle produkter, og skrive en ærlig mening om maden. De ville ikke få penge, for at markedsføre produktet. 

Her er et udklip fra anmeldelsen af Bonzo som vandremad.

Men hvordan smager det så?

Rigtig rigtig godt. Og ikke nok med det så er råvarer også stadig råvarer. Gulerødderne er stadig med konsistens og ikke udkogte/smattet, kødet er lækkert, sovsen smager godt. Jeg kan nævne sætninger som “Hold kæft det smager godt”, “Det er da scoremad” o.s.v. fra testpersonerne. Alle er enige om, at det er en lækker ret, de gerne vil have med en anden god gang.

 • Christian Milbo
Mad til vandretur

Afsluttende kommentarer om Bonzo bålmad

Hvad end du vælger at spise, når du outdoor i det fri, så sørg for at det er med til at gøre den samlede oplevelse endnu bedre. Du får ikke det fulde ud af at investere i en stor Mercedes, hvis du kun bruger den på grusveje ude på landet. Den skal ud på motorvejen. På samme måde beøver nem bålmad og proviant på turen ikke at smage kedeligt.

Fornøjelsen ved at sidde sammen med venner eller i eget selskab i ro mag i naturen, bliver endnu bedre, hvis det du spiser, minder om selvforkælelse – uden selvfølgelig at lave nogle referencer til glamping. Der findes en verden af lækre, nemme retter til friluftsliv, som strækker sig ud over det sædvanlige frysetørret kød i poser.
Prøv One Pot næste gang du skal ud. Du vil ikke fortryde det. 

 • chili sin carne med basmatiris gullasch med kartoffelmos med spinat nem mad fra bonzo måltidervegansk Chili sin Carne

  Chili sin Carne med basmatiris

  2-3 portioner / ca. 1250 g

  129 kr.
  Tilføj til kurv

VORES KUNDER SIGER...

0
DIN KURV
 • Kurven er tom