GRATIS FRAGT ved køb for 379 kr.
LEVERING 1-3 DAGE I HELE LANDET 

Basmatiris med svampe

2-3 portioner / ca. 750 g

Portioner

Klar på

Vegansk

64 kr.

1 stk. svarer til 2-3 portioner / 750 g

Basmatiris med Karl Johan svampe er en skøn og smagfuld ret, som indeholder svampen, italienerne elsker.

Mere om retten

Basmatiris er en af de bedste og mest elskede rissorter – ofte forbundet med det thailandske køkken, men her forenet med italienernes yndlingssvamp, nemlig Karl Johan. Den aromatiske basmatiris forenes med den rige smag af svampe, så du får en fyldig ret med masser af umami og dybe smage.

Karl Johan svampene samles i Italien over hele sommerperioden og efteråret, og bruges både friske, tørrede og i suppe. Her har vi ladet dem spille hovedrollen sammen med risen, og resultatet er en ret, som du både kan nyde, som den er – eventuelt med et drys friskrevet parmesan eller tilsvarende vegansk variant – eller som tilbehør. Den vil eksempelvis egne sig fortræffeligt til stegt kyllingefilet eller fisk.
Karl Johan svampen kaldes “Porcini” på italiensk. Det betyder ’lille gris’ og hentyder både til det konsistente svampekød og den dybe umamismag, som betyder, at svampen ofte erstatter kødet i ris- og pastaretter.

God fornøjelse med denne enkle, klassiske og meget aromatiske ret.

TIP: Prøv med et drys af friskhakket, bredbladet persille på hver portion. Du får et ekstra skud vitaminer og mineraler, som persille er rig på.

Bonzo er vilde med vegansk mad – så meget, at næsten hele One Pot serien er 100% vegansk.

Sådan gør du

1) Bring 650 ml vand og evt. 2 spsk. olie i kog i en stor slip-let gryde eller pande.
2) Tilføj posens indhold og lad det småkoge i 1 minut.
3) Læg låg på og lad det simre, til størstedelen af vandet er absorberet (ca. 12 minutter). Tilsæt en smule kogende vand for en blødere konsistens. Smag til med krydderier, tilsæt 1-2 spsk. varmt vand før servering. Dryp med olivenolie.

FLEXITAR TIP: Tilføj evt. 80 g tilberedt hakket kød, en smule nødder og lidt fløde og lad det simre i yderligere to minutter.

Opbevaring

Holdbarheden er minimum 6 måneder, men ofte over 12 måneder. Se datomærkning på produkterne.

Opbevares tørt, mørkt og ikke for varmt.

Retten indeholder

Ingredienser:
Basmatiris 93%, Karl Johan svampe (Boletus Edulis) 4%, vegetabilsk bouillon (havsalt, løg, Karl Johan svampe (Boletus edulis), gulerødder, ekstra jomfru olivenolie, porrer, persille, knuste SELLERIfrø, hvidløg), hvidløg. Indeholder GLUTEN. Kan indeholde spor af MANDLER, HASSELNØDDER, SOJA, SESAMFRØ, TUN, BLÆKSPRUTTE og ÆG. Indeholder ikke tilsat glutaminat (smagsforstærker), kemiske tilsætningsstoffer eller stoffer afledt fra dyr.

Nettovægt: 200 g
Tilberedt: Ca. 750 g

VORES KUNDER SIGER...

0
DIN KURV
  • Kurven er tom