GRATIS FRAGT ved køb for 295 kr. |  LEVERING 1-3 DAGE I HELE LANDET 

Mad til 2 dage – hurtigt at lave på dag 1

Succes-opskriften på lynhurtig madlavning du kan spise to dage i træk med under 30 minutters tilberedning – i alt.

Tid til mere, når du tilrettelægger maden til mere end blot en dag

Når du laver mad til 2 dage, er det et bevis på overskud, hvor du rækker en hjælpende hånd til dit fremtidige jeg.

Virksomheder ynder at bruge sloganet: Build a Better Tomorrow i deres virksomheds mission. Og det lyder godt, det der med at skabe en bedre morgendag. I denne artikel vil du til gengæld lære, hvordan du kan “make tomorrow’s dinner easier  – today”. En metode hvor du ikke behøver at tillægge den dobbelte indsats i dag for at have mad til i morgen. Tværtimod. Det har aldrig været nemmere at forberede middagsmad, du også kan spise dagen efter. Læs videre og hør hvordan.

Superhelte spiser også gerne det samme mad to dage i træk

Vi har ikke alle superhelte-overskud til at “hurtig bikse noget sammen”, fordi vi sjældent har alt det, man skal bruge, lige ved hånden. Derfor er det nærmest en måde at forkæle sig selv på, når man laver mad til to dage. Og når vi laver mad til to dage, så må maden også gerne være nem at lave på dag et. Er det ikke rigtigt?
Når man bare kan dække bord og varme maden fra dagen før op, er det nærmest som om, at andre har lavet mad for en. Du har ikke skulle tænketænke på planlægning, indkøb eller at lave maden. Og det er også næsten sandt. Men hvilke retter er optimale at lave ekstra portioner af?

Hvad er de klassiske retter, hvor man ofte laver mad til to dage?

Mad, der smager som en million, behøver ikke at ligne noget, der får en million likes på Instagram. Men du og din familie vil elske dig for at lave det. Gryderet, lasagne, supper, forskellige former for grød, chili con carne og andet One Pot mad, er som regel ideelt til at spise dagen efter. Fælles for dem alle retter, der er gode til mad til 2 dage, generelt også er mindre fotogene. Retter, hvor maden får lov til at vokse og modne sig og måske endda stå ude, får en stærkere smag.
Det kan godt være, at disse retter ikke gør sig godt foran et kamera, hvorfor de måske sjældent er at finde på Instagram. Men smagssanserne bliver forkælet. Meget forkælet. De store portioner starter ofte i en stor gryde, hvor du tilføjer en masse forskellige grøntsager, kød og krydderier og noget vand eller fond, som så kan passe sig selv. Det lyder nemt nok, men alt den skæren, skralden og sikre, at man bruger forskellige knive og skærebrætter til grøntsager og kød. Kompliceret madlavning ender med at tage en stor bid af ens tid. Tid der var planlagt til  at slappe lidt af.

Det er nemt at ikke skulle lave mad hver dag

Gider du ikke lave kompleks mad i morgen, gider du højst sandsynligt heller ikke at lave kompleks mad i dag. Og en god gryderet med masser af smag, råvarer af god kvalitet, der skal trække i flere timer, laves ikke i et svuptag. Tro os, vi ved, hvad vi snakker om.

En simreret er lidt ligesom at lade sit barn lege for sig selv ude i gården. Du slipper det aldrig rigtig af syne, og får ikke slappet så meget af, som du havde planlagt. Det samme gælder for simremad. Det lyder nemt og afslappende, men det er det nødvendigvis ikke.

Du kan også tage springet og lave maden fra bunden og genskabe den, som madredaktør Mette Mølbak, skriver om i sin bog, Mad til 2 Dage. Bogen er fyldt med gode idéer til måltider, du kan spise dagen efter. Men de er bare ikke lige så nemme, , som at varme rester op fra dagen før. Du kan også erstatte den sidedish du fik i går med noget andet, og relativt nemt få et helt nyt måltid på dag 2.

Mad til i dag og i morgen, der er nemt at lave i dag

Vi tror på, at vil man spare tid på madlavning i morgen, vil man nok også gerne spare tid på madlavning i dag. Mad er for mange noget, de gerne vil have overstået – men det må gerne smage lækkert. Og det er her vi gerne vil præsentere dig for mad, du kan lave nok af. Nok så du også har til i morgen, som er nemt at lave i dag.

Definitionen af nem mad, som vi ser det: 

  • Du har al maden i hjemmet.
  • Du kan lave maden på mellem 10-30 minutter, mens du lytter til en lydbog eller leger med dit barn.
  • Maden kan stå og passe sig selv det meste af tiden.
  • Du kan nemt servere maden på tallerkener.
  • Du kan nemt hælde det overskydende mad i en plastikcontainer og stille i køleskabet.
  • Det er nemt at gøre køkkenet rent i forbindlese med madlavning, så du har et relativt ryddet køkken, når man serveres.

Hvis du er enig i, at det lyder som opskriften på nem mad til to dage, så får du her nogle anbefalinger.

Anbefalinger til retter, hvor der er mad nok til to dage

Vi har lækre Brasserie og One Pot retter, til når du skal forkæle dig selv. Og så er der de mere simple, men smagsrige gryderetter med tilbehør. Fælles for dem alle er, at det eneste, de kræver, er en gryde, et komfur og evt. lidt vand og noget olie, og det er dét. Maden skal måske smages til med noget salt eller citron, men sådan er det jo med alt mad.

Poulet aux Morilles med quinoa

Du skulle gerne lave mad til dagen efter, som du ser frem til at spise. Poulet aux Morilles med quinoa er en ret på ca. 1250 gram. Er du single, er et Bonzo måltid nok til to dage. Hvis I er to, så køb to, og forvent også at i hvert fald en af jer kan spise unghane frokost på dag tre. Alternativt så frys det mad I ikke kan spise på dag to.

Poulet aux Morilles med quinoa nem mad fra bonzo

Coq au Vin med basmatiris

En anden ret der kan laves på 20 minutter, uanset om du laver til en eller to dage, er Coq au Vin med basmatiris med svampe. Rig på proteiner og endnu rigere på smag er denne ret en forkælelse i særklasse. Ideelt til dage, hvor arbejdet trækker ud, og du spare på den mentale energi.

coq au vin nem fransk mad fra bonzo brasserie

Pennette med Funghi con Pomodori

Denne vegetarret, hvor den primære ingrediens er svampe og grillede røde pebre, er ideelt til dig, der skal have energi indenbords hurtigt. Maden skal blot varmes op, og pastaen koges. Og det du ikke kan spise, kan du varme op i mikrobølgeovnen dagen efter. Så er maden klar endnu hurtigere.

færdigretter pennette pasta med karl johan svampe og funghi con pomodori tomatsovs

Bolognese med pappardelle

En anden hurtig pastaret er bolognese med pappardelle, som du sagtens kan spise på dag to uden nødvendigvis at lave nogle ændringer. Alternativt så drøn ind i supermarkedet og køb en færdig-blandet salat på vej hjem fra arbejde på dag to. Samme ret, men nu med lidt mere salat til siden.

vegansk bolognese med pappadelle pasta fra bonzo

Afsluttende kommentarer

Dette er naturligvis blot et udpluk af vores retter. Faktisk kan de fleste af vores retter bruges til mad til to dage til én person. Hvis I er et par eller en familie, så skal du naturligvis købe en eller flere af retterne, for at I alle bliver mætte begge dage.

Se vores udvalg af andre lækre retter, der er nemme at lave, og som du gerne vil spise to dage i træk. Vælg hvilken ret du først vil prøve at tilberede, næste gang du ved, at du har nogle lange dage på arbejdet.

  • spicy pennette pasta med arrabiata stærk sovsvegansk arrabiata

    Arrabiata med pennette

    2-3 portioner / ca. 1250 g

    124 DKK
    Tilføj til kurv
0
DIN KURV
  • No products in the cart.