GRATIS FRAGT ved køb for 379 kr.
LEVERING 1-3 DAGE I HELE LANDET 

Pappardelle med Karl Johan svampe

2-3 portioner / ca. 850 g

Portioner

Klar på

64 kr.

1 stk. svarer til 2-3 portioner / 850 g

Pappardelle med Karl Johan svampe er en fantastisk ret. Både på grund af pastaen og de lækre svampe, som begge er sikre hits i det italienske køkken.

Mere om retten

Karl Johan svampe er vældigt populære i Italien. Der hedder de Porcini, som betyder “lille gris” – og navnet hentyder til, at svampene har et fast og meget velsmagende kød, som kan minde lidt om grisekød i struktur og karakter.

Her har vi sat de lækre Karl Johan svampe sammen med pappardelle, som er en bred pasta med æg, serveret i lange strimler. Blandt italienere er pappardelle kendt som en luksus-pasta. Du må gerne slubre, når du spiser denne ret – pappardelle kommer nemlig af det italienske ord for at slubre, pappare, og det er jo heller ikke altid, man kan lade være med det, når man spiser de lækre pastastrimler.

Karl Johan svampe har en umami-mættet smag og en intens aroma, som gør, at den træder kraftigt igennem i de retter, hvor den bliver brugt. Den sælges både fra markeder og privat ved vejkanten, og ellers går familierne selv i skoven og samler den.
I Italien griller man ofte hatten af svampen i hel tilstand og spiser den som en steak, men her har vi valgt at hakke den og lade den fyldige smag blande sig med de andre ingredienser til en sauce, du kun kan blive forfalden til.

TIP: Pas på med ikke at overdøve den herlige aroma fra Karl Johan svampene. Derfor anbefaler vi at krydre Pappardelle med Karl Johan svampe mildt med salt og peber – og så måske komme et drys parmesan over, men ikke for meget. Retten bliver endnu mere lækker, hvis du hakker lidt bredbladet persille fint og kommer over hver portion.

Suppler evt. retten med en lækker bolognese, en arrabiata eller en anden af vores lækre retter, du finder i vores sortiment.

Sådan gør du

1) Bring 650 ml vand og 2 spsk. ekstra jomfru olivenolie i kog i en stor gryde.

2) Tilføj posens indhold og lad det småkoge under omrøring ved medium varme i 1 minut.

3) Læg låg på og lad det simre i ca. 12 minutter, til størstedelen af vandet er absorberet. Tilføj evt. 1 suppeskefuld kogende vand for et mindre al dente resultat.

4) Tilsæt derefter salt, lad det stå i 1 minut og ibland evt. 1-2 spsk. varmt vand før servering.

FLEXITAR TIP:Tilføj godt med revet parmesanost. Evt. med en smørklat før servering.

Opbevaring

Holdbarheden er minimum 6 måneder, men ofte over 12 måneder. Se datomærkning på produkterne.

Opbevares tørt, mørkt og ikke for varmt. Efter åbning opbevares varen tillukket i køleskab op til 4 dage.

Retten indeholder

Ingredienser:
Æggepasta (durumHVEDE (semolina), æg (min. 20%)) 95%, Karl Johan svampe (Boletus edulis) 4%, vegetabilsk bouillon (havsalt, løg, Karl Johan svampe (Boletus edulis), gulerødder, ekstra jomfru olivenolie, porrer, persille, knuste SELLERIfrø, hvidløg), hvidløg, persille. Indeholder GLUTEN. Kan indeholde spor af MANDLER, HASSELNØDDER, SOJA, SESAMFRØ. Alle ingredienserne er købt tørrede.

VORES KUNDER SIGER...

0
DIN KURV
  • Kurven er tom