GRATIS FRAGT ved køb for 379 kr.
LEVERING 1-3 DAGE I HELE LANDET 

Ekstra Jomfru Olivenolie

Økologisk

60 kr.

Indeholder 100 ml.

Olien er 100% italiensk og økologisk. Den er lavet ved hjælp af koldekstraktion af klassiske olivensorter. Den lette og frugtige smag giver dine retter en skøn smag og aroma uden at dominere.

Mere om retten

Olien er den ypperste kvalitet af olivenolie. Den fremstilles på traditionel vis ved at oliven af den nye høst presses mekanisk, hvorved den jomfruelige olie udvindes af frugterne. Det er kun olie presset på denne måde, som må kaldes Ekstra Jomfru Olivenolie. Ofte betegnes oliven som koldpresset, og det betyder sådan set blot, at olien er presset traditionelt, enten mellem roterende stenkværne eller i moderne valser af metal, helt uden brug af andet end den rene friktion. Oliven presses flere gange, og hver gang udvindes olie, men kun olie fra det første pres er Ekstra Jomfru Olivenolie og må betegnes som sådan.

Bonzos Ekstra Jomfru Olivenolie er fremstillet på traditionel vis og er presset af nyhøstede oliven af nogle af de klassiske, italienske olivensorter. Vores olivenolie er rent italiensk og således ikke sammenstukket af olier fra flere lande omkring Middelhavet, som det ellers ofte ses. Italiensk olivenolie er båret af en årtusindgammel tradition, og noget af den bedste olivenolie kommer fra støvlelandet.

Bitterhed og skarphed er nogle af de karakteristika, der er ved en god Ekstra Jomfru Olivenolie. De skyldes det høje indhold af polyfenoler i oliven/olivenolien. Polyfenoler er en type antioxidant, som er en kategori af planteforbindelser. Regelmæssigt indtagelse af polyfenoler menes at øge fordøjelsen og hjernens sundhed samt beskytte mod hjertesygdomme, type 2-diabetes og endda visse kræftformer.

Til kolde, lune og varme retter

Bonzos økologiske olivenolie er en let, frugtig og aromatisk olie med en smule bitterhed, sådan som de fleste kan lide en god olivenolie. Denne smagskarakteristik betyder, at du kan bruge olien bredt i dit køkken. Brug den som den er, dryppet over salater og crudités, dyp et stykke godt brød i den og nyd det til et glas. Eller brug den til marinade, når du skal grille. Olivenolie er desuden en god olie at stege i, fordi den kan holde til at blive varmet kraftigt op uden at danne skadelige stoffer.

Olivenolie er en vigtig del af den såkaldte middelhavsdiæt. Her bruges olien i stort set alle retter fra grønsagsretter til fisk og kød – ja selv i desserter. Middelhavsdiæten er basis i hele området omkring Middelhavet og kendt for at være både velsmagende og god for kroppen. Spiser du på denne måde, får du masser af grøntsager og salater af alle slags, fisk, skaldyr og kun lidt kød. Og Ekstra Jomfru Olivenolie giver maden smag & aroma og hjælper fordøjelsen, så man kan udnytte alle madens gode indholdsstoffer.

Fordele ved olie i madlavning

De fleste ved nok, at det er fordelagtigt at bruge planteolier i maden i stedet for animalske fedtstoffer. Og det gælder ikke mindst olivenolien. Med Bonzos økologiske Ekstra Jomfru Olivenolie har du således en olie rig på flerumættede fedtsyrer – de er gode for kroppen og siges at være med til at hindre udviklingen af hjerte-kar sygdomme. Olivenolie indeholder samtidig polyphenoler, som er vigtige antioxidanter.

Olivenolie af det første, rent mekaniske pres er ikke pr. definition Ekstra Jomfru Olivenolie. For at få denne betegnelse skal olien bestå en række kvalitetstests. De omfatter både kemiske analyser, hvor oliens syreindhold og indhold af de såkaldte peroxider måles. Olien skal have et lavt syreindhold, og indholdet af peroxider skal ligge under 20 milliækvivalenter. Når olien har bestået disse kemiske testanalyser, vurderes den smagsmæssigt. Der er 9 smagsområder, som olien vurderes efter, og Bonzos olie er frugtig med en let bitterhed.

Smagsvurderingen foretages af specialuddannede smagere, som gennem en årelang uddannelse har trænet deres sanser til at kunne vurdere, om olivenolien er god nok til at kunne falde inden for kategorien Ekstra Jomfru Olivenolie, eller om den kun må sælges som en olie af lavere kvalitet.

Vælger du Ekstra Jomfru Olivenolie, får du en olie, der har en tusindårig tradition bag sig og som er fremstillet med så lidt forarbejdning som muligt. Det er ikke uden grund, at det var en due med en olivengren i munden, der som det første dukkede om, da vandet begyndte at trække sig tilbage efter den store syndflod, som vi kender fra Biblens historie om Noas ark. Det viser, at olivenolie var noget af det allervigtigste i datidens ernæring, og det er der alle gode grund til, at den også er den dag i dag.

Opbevaring

Opbevares tørt og mørkt. Ikke for varmt.

Indeholder
Ekstra Jomfru Olivenolie

VORES KUNDER SIGER...

0
DIN KURV
  • Kurven er tom