GRATIS FRAGT ved køb for 379 kr.
LEVERING 1-3 DAGE I HELE LANDET 

Couscous med grøntsager fra Italien

2-3 portioner / ca. 750 g

Portioner

Klar på

Vegansk

64 kr.

1 stk. svarer til 2-3 portioner / 750 g

Couscous med grøntsager er en let og velsmagende ret, som egner sig fint til en frokost, alene eller som tilbehør til kød- og fiskeretter.

Mere om retten

Couscous’ens historie går århundreder tilbage. Retten blev i tidernes morgen lavet med frø af hirse, som blev bearbejdet, så det kunne koges sammen til couscous. I dag er det hvede, der er basen i en couscous-ret. Her har vi kombineret den med lækre grøntsager, som er typiske for det mediterrane køkken: Zucchini, aubergine, gulerødder og kapers – og naturligvis tomat, ikke at forglemme.

Med den nuancerede smag fra de gode grøntsager er denne couscous en dejlig ret i sig selv. Nyd den til frokost, måske med et drys parmesan, som tilføjer smagsfylde og de strejf af umami, som kendetegner denne ost, hvad enten du vælger den i en traditionel udgave baseret på mælk eller i en vegansk udgave. Ledsaget af en grøn salat med en aromatisk vinaigrette-dressing er det en perfekt, let frokost.

Zucchini og aubergine er nogle af de mest ikoniske grøntsager fra Italien, og helt tilbage i det gamle Rom nød man zucchinier i stort tal. I dag kan man ikke gå på et italiensk marked uden at støde på de smukkeste zucchinier og auberginer i et utal af sorter og med forskelligt udseende. Auberginen er en basis-grøntsag, som skaber fylde, giver struktur, fibre og næring i mange retter. Både sammenkogte retter, supper og som her i en couscous, som får en ekstra dimension med de sunde grøntsager.

TIP: Italiensk couscous med grøntsager er som nævnt fin som en frokostret, måske med et drys parmesan og ledsaget af en grøn salat. Prøv også at bruge den som tilbehør til en simreret – Bonzo har et stort udvalg, som du kan prøve af til dette. Pynt gerne couscous’en med et drys finthakket, friskt grønt – det ser godt ud, giver et skud ekstra vitaminer og giver en frisk smag.

Vild med couscous? Så kan vi udover vores couscous med grøntsager også anbefale vores couscous med squash eller ret med couscous med milde krydderier fra Italien, der er mindre stærk i smagen end denne. 

Sådan gør du

1) Bring 600 ml vand og 2 spsk. olie i kog i en gryde.
2) Tilføj posens indhold og lad det småkoge under omrøring ved medium varme i 1 minut.
3) Læg låg på og lad det simre under låg til størstedelen af vandet er absorberet (ca. 12 minutter). Tilføj evt. lidt kogende vand for en blødere konsistens. Smag til med krydderier og servér med en anelse olivenolie.

TIP: Krydr med ½ tsk. eddike og servér med stegte tern af lyssej eller anden fast, hvid fisk, rullet i sesamfrø.

Opbevaring

Holdbarheden er minimum 6 måneder, men ofte over 12 måneder. Se datomærkning på produkterne.

Opbevares tørt, mørkt og ikke for varmt.

Retten indeholder

Ingredienser:
Hele couscous (fuldkornsdurumHVEDE (semolina), vand 12,5%) 90%, grøntsagsmix 6% (zucchini, aubergine, løg, gulerødder, tomat, kartoffelmos, porrer, hvidløg), tomater, vegetabilsk bouillon (havsalt, løg, Karl Johan svampe (Boletus edulis), gulerødder, ekstra jomfru olivenolie, porrer, persille, knuste SELLERIfrø, hvidløg), kapers. Indeholder GLUTEN. Kan indeholde spor af MANDLER, HASSELNØDDER, SOJA, SESAMFRØ, TUN, BLÆKSPRUTTE, ÆG. Ikke tilsat glutamat, tilsætningsstoffer eller dyrederivater. Alle ingredienserne er købt tørrede.

Nettovægt: 200 g
Tilberedt: Ca. 750 g

VORES KUNDER SIGER...

0
DIN KURV
  • Kurven er tom