GRATIS FRAGT ved køb for 379 kr.
LEVERING 1-3 DAGE I HELE LANDET 

Risotto med asparges og porre

2-3 portioner / ca. 850 g

Portioner

Klar på

Vegansk

64 kr.

1 stk. svarer til 2-3 portioner / 850 g

Risotto med asparges og porre er en ikonisk ret fra Italien, hvor man elsker den cremede ret af de bedste ris tilsat forskellige grøntsager, svampe eller måske skaldyr. Her har vi valgt en klassiker med asparges og porre.

Mere om retten

Vidste du, at Italien er blandt verdens store producenter af ris? Ofte forbinder vi ris med Østen, men der produceres også ris i Europa, og her har Italien førertrøjen på. På den vidtstrakte, flade slette omkring floden Po i Norditalien dyrkes masser af ris. Den bedste kvalitet er Carnaroli ris, som er hovedingrediensen i vores lækre risotto med asparges og porre.

Traditionelt laves risotto i en proces, hvor risene mørnes sagte i olivenolie, vin og bouillon. Her har vi gjort hele forarbejdet for dig, så du blot skal tilsætte væske og lade risene mørne stille og roligt.

Hemmeligheden ved en god risotto er konsistensen. Den skal ikke være flydende, heller ikke fast – den skal have en dejlig, lind konsistens, hvor risene stadig har lidt bid. Du kan med justering af kogetiden få en lidt fastere risotto, hvis du ønsker det.

Asparges er en af de grøntsager, som italienerne holder allermest af i deres risotto. Asparges har en mild, flødeagtig smag, som sammen med porrens sødme og karakter giver en perfekt risotto.

TIP: Nyd risottoen som den er, rygende varm, og giv den et godt drys parmesan – eller rør parmesanen ind i den varme risotto. Sådan spiser italienerne den. Du kan give hver portion et drys af friskhakkede krydderurter, for eksempel dild eller bredbladet persille – det giver en dejlig ekstra smagsdimension.

Er du vild med smagen af Italien? Så er vores skønne One Pot retter lige noget for dig.

Sådan gør du

1) Bring 750 ml vand og evt. 3 spsk. ekstra jomfru olivenolie i kog i en stor slip-let gryde eller pande.
2) Tilføj posens indhold og lad det småkoge under omrøring ved medium varme i 1 minut.
3) Læg låg på og lad det simre, til størstedelen af vandet er absorberet (ca. 18 minutter) eller mere. Tilsæt 4 spsk. kogende vand for en blødere konsistens. Smag til med krydderier. Tilføj 1-2 spsk. varmt vand før serveringen og dryp med olivenolie.

TIP: Tilføj under omrøring ½ gl. hvidvin og 2 ansjosfileter. Evt. revet parmesanost.

Opbevaring

Holdbarheden er minimum 6 måneder, men ofte over 12 måneder. Se datomærkning på produkterne.

Opbevares tørt, mørkt og ikke for varmt.

Retten indeholder

Ingredienser:
Carnaroli ris 92%, asparges 2%, vegetabilsk bouillon (havsalt, løg, Karl Johan svampe (Boletus edulis), gulerødder, ekstra jomfru olivenolie, porrer, persille, knuste SELLERIfrø, hvidløg), løg, porrer, persille. Indeholder GLUTEN. Kan indeholde spor af MANDLER, HASSELNØDDER, SOJA, SESAMFRØ. Alle ingredienserne er købt tørrede.

Nettovægt: 200 g
Tilberedt: Ca. 850 g

VORES KUNDER SIGER...

0
DIN KURV
  • Kurven er tom