GRATIS FRAGT ved køb for 379 kr.
LEVERING 1-3 DAGE I HELE LANDET 

Risotto med Karl Johan svampe

2-3 portioner / ca. 900 g

Portioner

Klar på

Vegansk

64 kr.

1 stk. svarer til 2-3 portioner / 900 g

Risotto med Karl Johan svampe er en hofret i Italien. Italienerne elsker den fornemme svamp, som også var den svenske konge Karl Johan den 14.’s livret.

Mere om retten

Serverer man en risotto for en italiener, bliver han eller hun glad, for risotto er en italiensk livret – og især, hvis den er tilberedt med Karl Johan svampe. Det er en af de mest elskede spisesvampe i Italien, hvor den på grund af klimaet når en kvalitet, der ellers er svær at finde. Det siges, at den svenske konge Karl Johan lærte at holde af disse svampe på rejser til Italien.

“Porcini” kaldes svampen på italiensk. Det betyder lille gris, og navnet hentyder til smagen og den lækre konsistens, som svampekødet har.

I denne risotto med Karl Johan svampe anvendes de berømte Carnaroli ris. Carnaroli ris dyrkes i Italien på den vidtstrakte Po-slette i Norditalien, og sorten regnes for den bedste til risotto. De langkornede ris beholder deres facon under kogningen, så risottoen ikke bliver til risengrød, men i stedet får en perfekt, cremet konsistens med ris, der netop er ”al dente” – altså har lidt bid, som den skal have i en vellykket risotto.

Risotto med Karl Johan svampe serveres rygende varm og fortjener lidt smør og et godt drys parmesan.

TIP: Prøv med et drys af friskhakket, bredbladet persille på hver portion. Risottoens milde smag får et ekstra pift med det grønne drys – og du får et ekstra skud vitaminer og mineraler, som persille er rig på.

Bonzo er vilde med vegansk mad – så meget, at hele One Pot serien er 100% vegansk.

Sådan gør du

1) Bring 750 ml vand og evt. 3 spsk. ekstra jomfru olivenolie i kog i en stor slip-let gryde eller pande.
2) Tilføj posens indhold og lad det småkoge under omrøring ved medium varme i 1 minut.
3) Læg låg på og lad det simre, til størstedelen af vandet er absorberet (ca. 18 minutter) eller mere. Tilsæt 4 spsk. kogende vand for en blødere konsistens. Smag til med krydderier. Tilføj 1-2 spsk. varmt vand før serveringen og dryp med olivenolie.

TIP: Under omrøring tilfør 80 g hakket kød og nogle nødder; tilføj fløde eller revet parmesanost og kog i max 2 minutter.

Opbevaring

Holdbarheden er minimum 6 måneder, men ofte over 12 måneder. Se datomærkning på produkterne.

Opbevares tørt, mørkt og ikke for varmt.

Retten indeholder

Ingredienser:
Carnaroli ris 95%, Karl Johan svampe (Boletus edulis) 3%, vegetabilsk bouillon (havsalt, løg, Karl Johan svampe (Boletus edulis), gulerødder, ekstra jomfru olivenolie, porrer, persille, knuste SELLERIfrø, hvidløg), hvidløg, persille. Kan indeholde spor af GLUTEN, MANDLER, HASSELNØDDER, SOJA, SESAMFRØ. Alle ingredienserne er købt tørrede.

Nettovægt: 200 g
Tilberedt: Ca. 900 g

VORES KUNDER SIGER...

0
DIN KURV
  • Kurven er tom