GRATIS FRAGT ved køb for 379 kr.
LEVERING 1-3 DAGE I HELE LANDET 

Vegansk mad for begyndere –
Retter til en god start på en livsstilsændring

Der er flere, der ønsker at spise mere grønt og mindre kød. Men skiftet fra at spise kød til at spise vegansk kan være svært. Den største udfordring er sulten.

vegansk mad for begyndere Retter til en god start på en livsstilsændring

Når du fjerner den protein, du normalt får fra kød, vil du være mere sulten og mere tilbøjelig til at spise og drikke usundt. Eller spise noget, du ved der mætter, som ikke passer ind i en vegansk livsstil.

I denne artikel får du nogle forslag til nem vegansk mad for begyndere, du altid kan have i huset.

 • Spis mere mad, når du skifter til vegansk.
 • Kombiner med fuldkornsprodukter.
 • Gør det nemt.
 • Gør det simpelt.

Lad mig først og fremmest lige understrege, at jeg ikke er uddannet ernæringsekspert eller sundhedsuddannet. Følgende råd er 100 % baseret på mine egne erfaringer, kombineret med en god portion sund fornuft og stor interesse for emnet, såvel som at have læst fra andre eksperter. Vi kommer ind på:

Spis mere, når du skifter til veganer mad

Det er en stor omvæltning, når du fjerner kød og animalske produkter fra din kost. Det kan mærkes. Nøjagtig som hvis du stopper med at bruge handsker og hue i vintermånederne. Men når du kaster dig ud i at spise vegansk, bliver du nødt til at kompensere for den energi, du ikke får fra animalske produkter. 

Nogle siger, at du kan skifte nærmest en til en fra bøf til bønner. Det kan måske være sandt for nogle, eller efter noget tid. Men i starten er energiindholdet ikke tilnærmelsesvis nok. Så du skal ganske enkelt spise mere mad. Mere grønt. Mere frugt. I hvert fald i starten til at begynde med. Bare indtil du har vænnet kroppen fra at spise kød.

Bliv ikke overrasket, hvis du kan spise for to personer til at starte med

Du skal ikke høre et ondt ord fra os, hvis du fanger dig selv i at kunne spise for to i starten. Det kender vi flere nybegynder veganere, der gør. Det er helt normalt. Så hvis du fanger dig selv i at spise mere, så kan du lige så godt gøre det nemt og lækkert for dig selv.

Vi har et forslag:
Bonzo har mange one pot retter, der er beregnet to personer. De er ideelle til dig, der vil begynde at leve som veganer – eller blot have veganske dage.

Når du starter ud som nybegynder som veganer, så kan du godt regne med, at du kan spise en hel one pot portion alene. Eller en stor del af det. Efter et par timer, vil du nok opleve, at du kan spise resten. Og det er OK. Det er en fase, hvor din krop skal vænne sig til, at kosten er anderledes – det gælder også i de mængder, du spiser.

Gode retter til dig der søger vegansk mad for begyndere

Her er der nogle retter, vi mener er beregnede som vegansk mad for begyndere, hvor du sagtens kan spise større portioner, end du måske er vant til.

 • Chili sin carne. Den klassiske veganske ret. Glasset kommer med 500 gram, så du vil måske opleve, at du får 1,5 måltider ud af det. Prøv at spise det til frokost, hvis du arbejder hjemme, og gem resten som en snack inden du skal spise aftensmad.
 • Fuldkornspenne med Ragout al Paccantino – Her har vi kombineret fuldkornspasta med en aubergine domineret ret, der er gør sig godt i en vegansk madplan.
 • Hvis vi bliver i Italien, kan du også spise Ragout al Paccantino med Ditalini. 

Og er du bare sulten for sjov, har vi vores tomatsuppe, der snildt udkonkurrerer en fem kroners konservesdåse tomatsuppe efter første skefuld.

Kombiner med mættende kornprodukter

Når du er nybegynder med at spise vegansk, så anbefaler vi, at du ikke gør det unødvendig besværligt for dig selv for at holde motivationen oppe.

Derfor anbefaler vi, at du vælger en one pot gryde og supplerer med et glas vegansk mad. Det kan være et glas arrabiata med en one pot pennette. Alternativt er at du køber en de mange sunde fuldkornsprodukter, som quinoa, bulgur, perlebyg og perlespelt, og kombinerer med et eksempelvis et glas linsesuppe med noget perlebyg.

Du vil måske føle dig lidt skuffet over, at maden ikke imødekommer de instagram retter, du havde håbet på med forskellige farver og 10 forskellige grøntsager og frugter. Du kan naturligvis sagtens lave veganer mad med mange komponenter, når du har tid. Når du ikke har tiden, og ikke er sikker på, hvad du vil spise, er Bonzos færdiglavede veganer retter et godt valg.

Afsluttende kommentar

I starten gælder det om at vænne sig til at spise maden uden kød. Og det får du fra Bonzos retter. Vegansk mad kan med fordel give anledning til at prøve retter, der er krydret anderledes, end hvad du normalt ville spise. 

Vi håber, at denne lille guide til vegansk mad for begyndere, kan hjælpe dig godt i gang og sørge for, at du bliver mæt.

 • vegansk bolognese med krydret spaghettivegansk bolognese kødsovs

  Vegansk bolognese med krydret spaghetti

  2-3 portioner / ca. 1300 g

  129 kr.
  Tilføj til kurv

VORES KUNDER SIGER...

3
DIN KURV