GRATIS FRAGT ved køb for 295 kr. |  LEVERING 1-3 DAGE I HELE LANDET 

Sugo di pomodoro all Arrabiata

Spicy italiensk tomatsauce, Økologisk

Portioner

Klar på

Vegansk

Økologisk

65 kr.

1 stk. svarer til 1-2 portioner / 290 g

Velkrydret tomatsauce med chili, som passer perfekt til din yndlingspasta eller som bund i pizza, base i en gang kødsovs eller som ledsager til fisk og lyst kød.

Mere om retten

Arrabiata betyder egentlig ”vred” på italiensk. Det kan jo lyde som et mærkeligt navn til en tomatsauce, men bagtanken er, at en Arrabiata er krydret og skarp i smagen – lidt vred, måske? Arrabiata stammer fra Syditalien, hvor man ynder at bruge chili i mange forskellige retter. Det kan du også smage i denne lækre sauce. Men frygt ikke – den er stadig nuanceret og rund i smagen, så chilien er blot med til at fremhæve smagen af de andre ingredienser, samtidig med at den naturligvis giver et lille svirp på tungen. Kapers, ansjos og hvidløg giver dybde og umami til smagen.

Oprindelsen til Arrabiata finder vi som nævnt i det sydlige Italien, hvor man alle dage har elsket det krydrede køkken. Mange retter fra Sicilien er for eksempel fyldt med krydderier fra Nordafrika, men i Arrabiata har man begrænset sig til chilien og ingredienser, der fremhæves godt af dette krydderi. Arrabiata krydringen er ’opfundet’ i Lazio syd for Rom.

Du kan servere denne tomatsauce som den er, varmet op og med din yndlingspasta. Spar energi og få en ekstra lækker konsistens ved at koge din pasta halvt mør i vand, som du plejer. Hæld vandet fra og kom pastaen i saucen, hvor den simrer mør. Saucen binder sig ekstra flot til pastaen, og med et drys parmesan har du et rigtig lækkert hverdagsmåltid.

Prøv også at bruge saucen på en pizza og tilføj, hvad du kan lide – skinke, bacon, pølse i skiver, eller måske muslinger og rejer.

Saucen kan også bruges som tilbehør til fx stegt kylling, og kan I lide fisk, kan du hurtigt pochere fileter af hvid fisk i saucen og servere med ris eller pasta.

Står den på kødsovs til aften, kan du gøre den ekstra lækker ved at bruge Arrabiata tomatsaucen som base i stedet for de hakkede tomater fra dåse. Det er oven i købet både nemt og hurtigt, så du og familien kan få mad på bordet på bare et kvarter.

Tomater er i dag en helt afgørende del af mange italienske retter. Men italienerne kendte ikke til tomaten, før europæerne kom til Amerika i 1400-tallet og opdagede de ranglede planter med de særprægede bær, som groede i det nuværende Mexico. Siden har italienerne kun kigget én vej, når det gælder om at finde måder at bruge tomaten på i deres skønne Middelhavskøkken.

Tomater er sprængfyldte med vitaminer. Tomater er rige på A- og C-vitamin, flere B-vitaminer, jern, zink samt en række carotenoider.

Sådan gør du

Hæld glassets indhold i en gryde og opvarm gryderetten under omrøring i ca. 10 minutter.

Krydret sauce med kapers, som er perfekt, som den er, ledsaget af pasta, ris eller brød. Drys gerne med ristede brødkrummer eller croutoner, eller tilføj lidt hakkede peanuts for at få lidt ekstra knas. God sauce til grillet, stegt eller braiseret kød.

Opbevaring

Holdbarheden er minimum 6 måneder, men ofte over 12 måneder. Se datomærkning på produkterne.

Opbevares tørt, mørkt og ikke for varmt. Efter åbning opbevares varen tillukket i køleskab op til 7 dage.

Retten indeholder

Ingredienser:
Hakket tomat* (95%), ekstra jomfru olivenolie*, kapers i eddike*, ansjos, salt, basilikum*, sukker*, hvidløg*, peber*, chili* (0,002%). *Økologiske ingredienser. Kan indeholde spor af selleri. Tomatens oprindelse: Italien.

 NÆRINGSINDHOLD PR. 100 G 

Energi………………………………………….208 kJ/50 kcal 
Fedt……………………………………………………………3,4 g 
– heraf mættede fedtsyrer…………………………..0,5 g 
Kulhydrat……………………………………………………3,7 g 
– heraf sukkerarter………………………………………3,7 g 
Protein……………………………………………………….1,2 g 
Salt…………………………………………………………. 0,70 g 

0
DIN KURV
  • No products in the cart.