GRATIS FRAGT ved køb for 379 kr.
LEVERING 1-3 DAGE I HELE LANDET 

Italiensk pasta

Traditionel pasta på urhvede

GLUTENFRI PASTA ØKOLOGISK GLUTEN FRI UDEN GLUTEN

Disse Bonzo pastavarianter er resultatet af et projekt, som dedikerede landmænd på Sicilien satte i gang for mere end ti år siden: De ville genoptage dyrkningen af hvedesorter, som fra gammel tid havde været hjemmehørende på den syditalienske ø. De ville redde gamle hvedesorter af høj kvalitet fra at blive fortrængt af de moderne industrielt dyrkede typer.

De traditionelle sorter kan føre deres historie tilbage mod de oprindelige former af urhvede, som mennesket begyndte at dyrke for op mod 10.000 år siden. De gamle sorter dyrkes økologisk og er kendetegnet ved en særlig rigdom af smag, duft og indholdsstoffer.

Sorterne yder mindre end de moderne hvedesorter. Til gengæld passer de perfekt til det solrige klima på Sicilien, hvor den århundredlange naturlige udvikling af sorterne har ført til en unik smag og duft og til en ernæringsprofil, der giver mange fordele. Hvedetyperne er rige på mineraler som jern, zink og mangan. De har tillige et lavt glutenindeks.

Bonzo anvender de forskellige sorter af hvede til forskellige pastavarianter, som hver især her deres særlige egenskaber. Vores pasta er fremstillet i bronzeforme og tørret ved lav temperatur, så form, smag og næringsindhold fremhæves og bevares bedst muligt.

Hvilke hvedetyper findes der?

Der findes mange forskellige hvedetyper. Bonzo benytter sig af 3 slags, som alle stammer fra den oprindelige urhvede.

Timilìa

Timilìa er en ældgammel sort, som traditionelt dyrkes på det centrale Sicilien, hvor den indgår i den sicilianske biodiversitet præget af nærheden til Middelhavet.

Sorten har været gået i glemmebogen gennem nogle år, men de lokale bønder har genopdaget denne hvedes særlige værdier og dyrker den igen på grund af dens særlige organoleptiske og ernæringsmæssige kvaliteter.

Timilìa sætter et mørkere aks end de moderne hvedesorter og giver et lavere udbytte. Men som ved vin er et lavt udbytte ofte ensbetydende med høj kvalitet: Tremilìa er kendetegnet ved et højt indhold af mikronæringsstoffer og antioxidanter.

Her har vi anvendt Timilìa til den traditionelle pastatype Fiori, som har fået sit navn, fordi den ligner blomster. Den er flot på tallerkenen og god til at holde på pastasaucen.

Russello

Russello er en hvedesort, som tidligere var vidt udbredt på den sydøstlige del af Sicilien. Den var en højt værdsat sort og en vigtig afgrøde i det sicilianske landskab.

Rusello er kendetegnet ved et lavt glutenindeks og et højt indhold af fibre. Navnet kommer fra aksets rødlige udseende. Sorten yder et lavere udbytte end moderne typer, men som ved vin er lavt udbytte ofte ensbetydende med høj kvalitet. Russello er aromatisk og fyldt med smag.

Traditionelt er Russello blevet anvendt til at fremstille det sicilianske brød, Iblei, som er typisk for provinserne Ragusa og Syracusa.

Her har vi anvendt den til pastaformen Trofie, som er en traditionel pastatype. Små pastastykker rulles, så de får en snoet overflade og dermed bliver rigtig gode til at opsuge og holde på pastasaucen.

Saragolla

Saragolla har rødder tilbage til de første typer af spelt, som mennesket begyndte at dyrke for årtusinder siden. Sorten er traditionelt blevet dyrket i Central- og Syditalien og er nu en vigtig del af det arbejde, der foregår på Sicilien for at genopdage og fastholde de gamle hvedesorter af høj kvalitet.

Saragolla er kendetegnet ved et højt indhold af protein, som gør det til en fantastisk hvede til pastaproduktion.

Hvedetypen er rig på mineraler og har samtidig et lavt glutenindeks.

Her har vi brugt den til pastaformen Paccheri Rigati. Det er en kort, rørformet pasta, som passer perfekt til pastagratin og retter, hvor du gerne vil have masser af sauce til din pasta. Samme hvedetype har vi brugt til pastaformen Sciatielli. Det er en særlig pastatype opfundet af mesterkokken Enrico Cosentino fra Amalfi, og den er blevet populær både på grund af sin ru overflade, der gør den velegnet til alle former for pastasauce.

Serveringsforslag

italiensk gourtmet Rigiati pasta med tomatsauce
italiensk gourtmet scialatielli pasta med bolognese
italiensk gourtmet trofie pasta med svampe og tomatsauce

Kombiner din italienske pasta med Bonzos færdigretter

✓ Spis dig mæt i lækker mad til gennemsnitligt 58 kr. per måltid.

✓ Tilføj kun vand og olie.

✓ 100 % fri for tilsætningsstoffer.

✓ Mulighed for nemt at tilføje flere varer med kød eller plantebaserede produkter.

✓ GDPR-sikret. 

✓ Altid mindst 12 måneders holdbarhed. Ved glas er der altid mindst 24 måneders holdbarhed.

✓ Vores veganske produkter er mærke med V-mærket fra v-label.eu.


✓ 100 % tilfredshedsgaranti.

✓ Gratis levering til hele landet ved køb for mindst 295 kr.

✓ Hurtig levering – du får maden leveret til døren inden for 1-3 hverdage.

✓ Fokus på at bekæmpe madspild.

✓ Miljøvenlig indpakning og nemt at sortere til affaldssortering.


Vores kunder siger…

  • Super gode måltider

    Super gode måltider. Måltiderne er varierende, mættende og alle i familien kan lide maden. Det er nemt at handle og kundeservice er i top. På gensyn 🙂

    – Christopher
  • Perfekt erstatning til fastfood

    God service og hurtig levering. Gode produkter som kan erstatte andre fastfood alternativer.

    – Nadja
  • Hurtig og lækker mad på ingen tid

    Bestilte familiekassen i forgårs, og fik allerede i aftes den skønneste majspasta med kødboller. Hurtigt og lækker mad på ingen tid.

    – Søren
  • Fiori

    400 g økologisk gourmetpasta

    59 kr.
    Tilføj til kurv
  • Paccheri Rigiati

    400 g økologisk gourmetpasta

    59 kr.
    Tilføj til kurv
  • Scialatielli

    400 g økologisk gourmetpasta

    59 kr.
    Tilføj til kurv
  • Trofie

    400 g økologisk gourmetpasta

    59 kr.
    Tilføj til kurv

VORES KUNDER SIGER...

0
DIN KURV
  • Kurven er tom