DIN KURV
- Kurven er tom
Total:
0 kr.
PRØV OGSÅ
65 kr.
Majstortillas – tilberedt som aztekerne opfandt det
Majs er basismad i store dele af verden. I dag er majs den tredjemest dyrkede afgrøde efter hvede og ris. Majs har fundet vej til tallerknerne over hele verden, siden spanierne tog den med hjem til Europa efter at have erobret Mellemamerika i 1400-tallet.
Inden da var majs hverdagsmad for de oprindelige folk i Amerika, og majs har været dyrket i op mod 10.000 år i det område, der i dag udgøres af Mexico. Så majs er en af de allerældste, dyrkede afgrøder i verden. Ikke uden grund: Majs er fyldt med alt det, vi som mennesker har brug for! Majs rummer stivelse, proteiner og masser af vitaminer og mikronæringsstoffer. Og ingen gluten, hvilket gør majs til et rigtig godt næringsmiddel for dem, der gerne vil have fornøjelsen ved mad med korn og stivelse, men ikke kan tåle gluten, eller blot ønsker at undgå gluten.
De oprindelige indbyggere i Mellemamerika – mesoamerikanske folk som aztekere, mayaer og olmekere – opfandt en særlig metode til at behandle majsen, så den både bliver mere velsmagende og frigiver sine næringsstoffer bedre til os mennesker. Metoden kaldes nixtalamisering.
Nixtalamisering – hvad er det?
Har du prøvet at spise en tortilla lavet af nixtamaliseret majs og sammenlignet med en, der er lavet af almindeligt majsmel – ja, så ved du, at der er stor forskel. Den tortilla, der er lavet af nixtamaliseret majs, er mere sprød, har en lækrere konsistens og en mere sofistikeret smag end den, der er lavet af almindeligt majsmel. Folk, der har været på ferietur til Mexico og har smagt de lækre tortillas, der laves af nixtamaliseret majs, snakker vidt og bredt om, hvor lækre de var! Med Bonzos mexicanske tortillas kan du smage dem her på dansk grund uden at behøve at tage flyveren til Mellemamerika!
Nixtamalisering vil sige, at de tørrede majskerner lægges i en alkalisk opløsning, som nedbryder majsens struktur og gør den lettere fordøjelig – samtidig med, at smagen bliver lækrere. Opløsningen kan være lavet af vand og kalk, trækulsaske eller forarbejdede muslingeskaller. Det er alt sammen naturlige elementer, som har den egenskab, at de kan gå ind og nedbryde elementer i majsen, som vi har svært ved at fordøje, og kangøre næringsstofferne lettere tilgængelige.
Når majsen nixtalamiseres, dannes der en blød dej, der kaldes masa. Det er den, der så bruges til de færdige produkter som for eksempel Tortillas, Tamales – som er en anden mexicansk delikatesse – eller Pozole, som er en suppe baseret på majs.
Nixtamal tortillas – det nye sort!
Når du spiser Bonzos nixtamal tortillas, rækker du både tilbage til en årtusindgammel tradition og prøver et produkt, der har alt i sig til at blive det nye sort! Vores tortillas bygger på en rig kulturel arv, og det er betagende at spise en lækker madvare, som har sine rødder tilbage i ældgamle kulturer, der den dag i dag fascinerer. Og som i tidligere tider ligger der godt håndværk bag det færdige produkt.
Samtidig får du alle de ernæringsmæssige fordele, som nixtamalisering giver: Processen frigør stoffer i majsen og gør dem lettere tilgængelige for os: Niacin, aminosyrer og calcium. Samtidig er majs glutenfrit og passer derfor perfekt til de mange, der enten ikke kan tåle gluten eller blot ikke ønsker gluten i deres kost.
Og så er vores tortillas virkelig alsidige: Brug dem med det fyld, du bedst kan lide: Fisk, kylling, salater, bælgfrugter i en lækker sovs – der er masser af muligheder. De er også fine som basis for en lille snack, wraps eller tacos – ja mulighederne er lige så store, som du har fantasi til!
BONZO ApS
Fiskerbakken 5
3250 Gilleleje, DK
+45 20 20 27 22
info@bonzo.dk
CVR-nr: 31852242
Med Bonzos nyhedsbrev får du hver uge gode tilbud, tips og ideer og forslag til superlækker og sund mad, som du kan tilberede på få minutter.
Du får gode tilbud, tips og tricks om sund mad, opskrifter og inspiration til nem hverdagsmad.
Cookies
Cookie | Varighed | Beskrivelse |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-advertisement | 1 year | Set by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category . |
cookielawinfo-checkbox-analytics | 1 year | Set by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Analytics" category . |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 1 year | Set by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Necessary" category . |
cookielawinfo-checkbox-noedvendige | 1 year | No description available. |
cookielawinfo-checkbox-others | 1 year | Set by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to store the user consent for cookies in the category "Others". |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin to store whether or not the user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
Cookie | Varighed | Beskrivelse |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-annoncer | 1 year | No description |
cookielawinfo-checkbox-functional | 1 year | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-funktionelle | 1 year | No description |
cookielawinfo-checkbox-oevrige | 1 year | No description |
cookies.js | session | No description available. |
pys_landing_page | 7 days | No description |
wooptpmReferrer | session | No description |
Cookie | Varighed | Beskrivelse |
---|---|---|
IDE | 1 year 24 days | Google DoubleClick IDE cookies are used to store information about how the user uses the website to present them with relevant ads and according to the user profile. |
test_cookie | 15 minutes | The test_cookie is set by doubleclick.net and is used to determine if the user's browser supports cookies. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | A cookie set by YouTube to measure bandwidth that determines whether the user gets the new or old player interface. |
YSC | session | YSC cookie is set by Youtube and is used to track the views of embedded videos on Youtube pages. |
yt-remote-connected-devices | never | YouTube sets this cookie to store the video preferences of the user using embedded YouTube video. |
yt-remote-device-id | never | YouTube sets this cookie to store the video preferences of the user using embedded YouTube video. |
Cookie | Varighed | Beskrivelse |
---|---|---|
_ga | 2 years | The _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors. |
_ga_KPSL3RVL0W | 2 years | This cookie is installed by Google Analytics. |
_gat_gtag_UA_136586783_1 | 1 minute | This cookie is set by Google and is used to distinguish users. |
_gcl_au | 3 months | Provided by Google Tag Manager to experiment advertisement efficiency of websites using their services. |
_gid | 1 day | Installed by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously. |
CONSENT | 16 years 3 months 20 days 14 hours 10 minutes | These cookies are set via embedded youtube-videos. They register anonymous statistical data on for example how many times the video is displayed and what settings are used for playback.No sensitive data is collected unless you log in to your google account, in that case your choices are linked with your account, for example if you click “like” on a video. |
Cookie | Varighed | Beskrivelse |
---|---|---|
mailchimp_landing_site | 1 month | The cookie is set by MailChimp to record which page the user first visited. |