GRATIS FRAGT ved køb for 379 kr.
LEVERING 1-3 DAGE I HELE LANDET 

Majstortillas – tilberedt som aztekerne opfandt det

Majs er basismad i store dele af verden. I dag er majs den tredjemest dyrkede afgrøde efter hvede og ris. Majs har fundet vej til tallerknerne over hele verden, siden spanierne tog den med hjem til Europa efter at have erobret Mellemamerika i 1400-tallet.

Inden da var majs hverdagsmad for de oprindelige folk i Amerika, og majs har været dyrket i op mod 10.000 år i det område, der i dag udgøres af Mexico. Så majs er en af de allerældste, dyrkede afgrøder i verden. Ikke uden grund: Majs er fyldt med alt det, vi som mennesker har brug for! Majs rummer stivelse, proteiner og masser af vitaminer og mikronæringsstoffer. Og ingen gluten, hvilket gør majs til et rigtig godt næringsmiddel for dem, der gerne vil have fornøjelsen ved mad med korn og stivelse, men ikke kan tåle gluten, eller blot ønsker at undgå gluten.

De oprindelige indbyggere i Mellemamerika – mesoamerikanske folk som aztekere, mayaer og olmekere – opfandt en særlig metode til at behandle majsen, så den både bliver mere velsmagende og frigiver sine næringsstoffer bedre til os mennesker. Metoden kaldes nixtalamisering.

Nixtalamisering – hvad er det?

Har du prøvet at spise en tortilla lavet af nixtamaliseret majs og sammenlignet med en, der er lavet af almindeligt majsmel – ja, så ved du, at der er stor forskel. Den tortilla, der er lavet af nixtamaliseret majs, er mere sprød, har en lækrere konsistens og en mere sofistikeret smag end den, der er lavet af almindeligt majsmel. Folk, der har været på ferietur til Mexico og har smagt de lækre tortillas, der laves af nixtamaliseret majs, snakker vidt og bredt om, hvor lækre de var! Med Bonzos mexicanske tortillas kan du smage dem her på dansk grund uden at behøve at tage flyveren til Mellemamerika!

Nixtamalisering vil sige, at de tørrede majskerner lægges i en alkalisk opløsning, som nedbryder majsens struktur og gør den lettere fordøjelig – samtidig med, at smagen bliver lækrere. Opløsningen kan være lavet af vand og kalk, trækulsaske eller forarbejdede muslingeskaller. Det er alt sammen naturlige elementer, som har den egenskab, at de kan gå ind og nedbryde elementer i majsen, som vi har svært ved at fordøje, og kangøre næringsstofferne lettere tilgængelige.

Når majsen nixtalamiseres, dannes der en blød dej, der kaldes masa. Det er den, der så bruges til de færdige produkter som for eksempel Tortillas, Tamales – som er en anden mexicansk delikatesse – eller Pozole, som er en suppe baseret på majs.

Nixtamal tortillas – det nye sort!

Når du spiser Bonzos nixtamal tortillas, rækker du både tilbage til en årtusindgammel tradition og prøver et produkt, der har alt i sig til at blive det nye sort! Vores tortillas bygger på en rig kulturel arv, og det er betagende at spise en lækker madvare, som har sine rødder tilbage i ældgamle kulturer, der den dag i dag fascinerer. Og som i tidligere tider ligger der godt håndværk bag det færdige produkt.

Samtidig får du alle de ernæringsmæssige fordele, som nixtamalisering giver: Processen frigør stoffer i majsen og gør dem lettere tilgængelige for os: Niacin, aminosyrer og calcium. Samtidig er majs glutenfrit og passer derfor perfekt til de mange, der enten ikke kan tåle gluten eller blot ikke ønsker gluten i deres kost.

Og så er vores tortillas virkelig alsidige: Brug dem med det fyld, du bedst kan lide: Fisk, kylling, salater, bælgfrugter i en lækker sovs – der er masser af muligheder. De er også fine som basis for en lille snack, wraps eller tacos – ja mulighederne er lige så store, som du har fantasi til!

  • Glutenfri Majstortillas

    250 g / 10 stk

    39 kr.
    Tilføj til kurv
  • vegansk Chili sin Carnesin carne chili

    Chili sin Carne

    1-2 portioner / 500 g

    65 kr.
    Tilføj til kurv
  • Nem chili con carneNem chili con carne

    Chili con Carne

    1-2 portioner / 500 g

    65 kr.
    Tilføj til kurv

VORES KUNDER SIGER...

0
DIN KURV
  • Kurven er tom