GRATIS FRAGT ved køb for 379 kr.
LEVERING 1-3 DAGE I HELE LANDET 

Polenta med Middelhavets krydderier

2-3 portioner / ca. 1300 g

Portioner

Klar på

Vegansk

64 kr.

1 stk. svarer til 2-3 portioner / 1300 g

Polenta med Middelhavets krydderier er på en måde essensen af det norditalienske køkken. Her har man i århundreder spist denne ret, der er baseret på majsmel og som anvendes som tilbehørsvariant.

Mere om retten

Majs, som fra naturens side er fri for gluten, er hovedingrediensen i polenta, som alle italienere – især norditalienere – elsker. Her er den krydret med middelhavslandenes herligste krydderurter; basilikum, oregano, persille og naturligvis også en smule hvidløg til at give smagen dybde og efterklang.

Polenta med middelhavets krydderier kan spises både direkte som den er, når den netop er tilberedt. Så har den karakter af en grød eller kartoffelmos, men den kan også bruges som tilbehør til gryderetter eller fiskeretter.

Du kan også stege, grille eller bage Polenta med middelhavets krydderier og dermed have et lækkert tilbehør til forskellige retter – prøv den for eksempel sammen med en af Bonzos simreretter med eller uden kød.

Før i tiden var polenta en fattigmandsspise. Brød var en dyr affære, bagt som den også dengang var af hvede, og derfor kogte bønderne ofte polenta, som så blev serveret morgen, middag og aften enten friskkogt, bagt eller grillet. Så når du smager vores lækre polenta, er du med på en kulinarisk rejse tilbage til dengang, alt blev lavet derhjemme og af de råvarer, man nu engang havde til rådighed.

I gamle dage sagde man, at man kunne kende den gode kok eller husmor på, om hun kunne tilberede en lækker polenta. Det er den indstilling, vi har haft her hos Bonzo, da vi tog polentaen ind i vores sortiment – den skal være så god, lækker og velsmagende, som den bedste italienske kok kunne lave den. Prøv selv – vi synes, det er lykkedes perfekt!

TIP: Polenta spises typisk som tilbehør til sammenkogte gryderetter, som har simret længe og samlet smag. Prøv at røre den op med lidt revet parmesan – det giver smagen yderligere karakter. Har du noget til overs, kan du prøve at bage den eller sætte den under ovngrillen, til overfladen er sprød. Dryp med olivenolie, så har du en herlig snack til et glas vin.

Er du vild med vegansk mad – så er næsten hele One Pot serien noget for dig.

Sådan gør du

1) Bring 1,2 liter vand og evt. 3 spsk olie i kog i en gryde.
2) Inden vandet koger, tilsættes posens indhold under omrøring. Lad det smelte sammen, til polentaen har den ønskede konsistens.
3) Læg låg på og lad det simre, til størstedelen af vandet er absorberet (ca. 18 minutter) eller mere. Rør jævnligt under opvarmning. Smag til med salt og servér med en anelse olivenolie.

TIP: Tilsæt 200 g smør og 200 g Asiago ost (eller Gruyere) i tern før servering.

Opbevaring

Holdbarheden er minimum 6 måneder, men ofte over 12 måneder. Se datomærkning på produkterne.

Opbevares tørt, mørkt og ikke for varmt.

Retten indeholder

Ingredienser:
Majsmel 92%, vegetabilsk bouillon (havsalt, løg, Karl Johan svampe (Botelus edulis), gulerødder, ekstra jomfru olivenolie, porrer, persille, knuste SELLERIfrø, hvidløg), basilikum, løg, purløg, oregano, persille, hvidløg. Kan indeholde spor af GLUTEN, MANDLER, HASSELNØDDER, SOJA, SESAMFRØ. Alle ingredienserne er købt tørrede.

Nettovægt: 200 g
Tilberedt: Ca. 1300 g

VORES KUNDER SIGER...

0
DIN KURV
  • Kurven er tom