GRATIS FRAGT ved køb for 379 kr.
LEVERING 1-3 DAGE I HELE LANDET 

Glutenfri pasta

Glutenfri livsstil – også med pasta! Uden at gå på kompromis med smag og kvalitet.

GLUTENFRI PASTA ØKOLOGISK GLUTEN FRI UDEN GLUTEN

Gluten eller ej? Hvis man følger lidt med i debatten om mad og ernæring, kan man ikke have undgået at bemærke, at der er mange, der spørger om, hvorvidt man skal undgå gluten i sin mad eller ej. Er gluten sundt? Er gluten usundt? Her skal vi ikke afgøre, hvad du skal bestemme dig for, men vi vil prøve at se på gluten og give dig et overblik over nogle gode alternativer til produkter uden gluten. For eksempel pasta uden gluten. Du kan nemlig få den perfekte pastaoplevelse – bare med gluten fri pasta! Dermed skal du ikke renoncere på dine yndlingsretter, selv om du vil høste fordelene ved og have gavn af en diæt uden gluten!

Hvorfor spise glutenfri mad?

Traditionelt har man sagt, at mennesker med cøliaki bør undgå gluten i deres kost. Cøliaki er det lægefaglige ord for glutenallergi. Hvis folk med allergi over for gluten spiser gluten i for eksempel lyst hvedebrød eller pasta, vil deres slimhinder i tarmen bliver irriterede, og de får blandt andet diarré og andre symptomer på dårlig fordøjelse. Det er en alvorlig tilstand, og glutenallergikere bør ikke indtage gluten.

Oppustet af gluten?

Man mange andre end glutenallergikere har opdaget, at de får det bedre, hvis de undgår gluten eller nedsætter deres indtag af gluten. Mange oplever, at de bliver mindre oppustede, får en bedre fordøjelse og at de bliver mere energiske. Det hele hænger sammen. Når man føler, at kroppen fungerer bedre, får man automatisk mere ro og overskud. Reduceret glutenindtag er derfor en central del af mange kostplaner hos moderne diætister. Mindre gluten indgår for eksempel i den meget aktuelle KETO-kost, hvor man arbejder med balancen mellem fedt, protein og gluten.

Det er også sådan, at man automatisk kommer til at erstatte de glutenholdige produkter som hvedebrød med andre madprodukter, der er sundere. Formiddagssnacken i form af en halv bolle med ost eller marmelade bliver måske til et stykke frugt eller en gulerod. Og de lyse brødprodukter bliver som minimum ofte erstattet af fuldkornsbrød. Eller traditionel pasta afløses af pasta lavet af ærter, linser, soja, majs, kikærter eller boghvede. Det giver både flere fibre og mange flere indholdsstoffer. Den glutenfri eller glutenlette kost bliver helt automatisk sundere, og mange får hurtigt en bedre kropsfølelse.

Hvis du vil tabe dig, er en glutenfri kost også ofte en god idé, fordi du næsten af dig selv kommer til at spise mere frugt og grønt og får erstattet glutenholdigt hvede med glutenfri alternativer.

Du kan sagtens selv eksperimentere med at fjerne gluten fra din kost og vurdere resultaterne. Prøv en periode på 14 dage uden gluten og se, hvordan din krop reagerer. Hvis du har bagvedliggende sygdomme eller tilstande som cøliaki, eller andre forhold som gør, at du skal have en særlig opmærksomhed på din diæt, bør du tale med en professionel om din kostplan, så du er sikker på at få den rette kost.

Er gluten inflammatorisk?

Glutenfri levevis er antiinflammatorisk, og at leve mere antiinflammatorisk kan i princippet redde dit liv. Glutenholdig mad er én af de faktorer, der for alvor kan få inflammationen til at blusse op.

Pasta uden gluten

Der er heldigvis en masse gode produkter uden gluten, som du kan bruge i din daglige mad. Holder du for eksempel af italiensk mad, så vil du sikkert være ked af at skære pastaen ud af din kostplan for at undgå gluten. Vi, hos Bonzo, har derfor udviklet flere slags økologisk pasta uden gluten. De er baseret på sunde og velkendte råvarer som ærter, majs, linser, soja, kikærter og boghvede. De er fyldt med protein og giver dig mange af de fordele, som disse fødevarer er kendt for. De har været brugt af befolkningen over hele jorden gennem tusinder af år og er en vigtig del af basiskosten overalt.

GLUTENFRI PASTA ØKOLOGISK

Hvad er glutenfri pasta lavet af?

Som nævnt findes der lækre pastaprodukter uden gluten. Her giver vi dig en oversigt over, hvad de enkelte typer er lavet af, så du kan vælge den type, der passer dig bedst. Fælles for dem alle er, at de er baseret på nogle af de råvarer, som vi mennesker har dyrket siden oldtiden. Og som vi har værdsat og stadig værdsætter, fordi de er vigtig basiskost fyldt med protein og vigtige stoffer. I vores moderne verden har de desuden den fordel, at de er meget klimavenlige og bæredygtige. Så vil du skære ned på kødet eller helt tage det ud af din kost, er madvarer baseret på ærter, bønner, linser m.v. rigtig gode at gribe til i stedet.

Linsepasta 

Formet som caracecce – en pastaform fra Sicilien, hvor den især bliver brugt til fisk og skaldyr. Men du kan bruge den til alle pastasaucer. Vores pasta er baseret på røde, økologiske linser, som er et fantastisk næringsmiddel. De rummer rigtig mange kostfibre og proteiner, så træner du eller er du på anden måde fysisk aktiv, er linsepastaen et godt valg. Fibre gør dig mæt og holder din fordøjelse i gang. Og proteinerne i form af aminosyrer bygger dine muskler op og er også med til at give dig en god mæthedsfølelse. Du henter også B-vitaminer og vigtige mineraler som kalium, fosfor, jern og zink i de røde linser.

Ærtepasta 

Ærterne er modne og tørrede, inden de formales og blandes med vand til vores lækre glutenfri ærtepasta. Vi har formet de som sedanini, der ligner de pastapenne, du med garanti kender. Ærter er super god ernæring med masser af fibre og protein og vigtige stoffer. Du får blandt andet molybdæn, mangan, B-vitamin, kobber og folat ved at spise tørrede ærter.

Majspasta fri for gluten

De oprindelige folk i Amerika dyrkede majs længe før europæerne kom til kontinentet, men vi har for alvor taget de lækre korn til os. Vi spiser friske majs i salat, vi damper og griller dem – og de tørrede majs bruges til gluten fri pasta og til brød uden gluten. Italienernes berømte polenta er lavet af majsmel, og nu føjer Bonzo to lækre pastatyper til med majs som basis. Den ene har vi tilsat rødbede, så den får en flot rød farve.

Majs giver dig vigtige stoffer som vitamin A og B, og majs er en vigtig kilde til kalium, der er godt for dit blodomløb. Majs er også en god kilde til fosfor og jern.

Pasta med boghvede

Boghvede. Hvis du er fynbo eller sønderjyde, kender du sikkert boghvedegrød, og er du gourmet, har du måske nydt små blinis af boghvede med kaviar. Men ellers er det nok begrænset, hvor meget vi kender til boghvede. Men boghvede er hastigt på vej frem igen, og i Bonzos gluten fri pasta giver boghvede en lækker smag og en masse gode vitaminer og mineraler.

Boghvede giver dig mange B- og E-vitaminer (med et specielt højt indhold af gamma-tokoferol), mineraler og sporstoffer som kalk, magnesium, kalium, jod, mangan, fluor, kisel m.fl. Boghvede rummer også cellebeskyttende antioxidanter.

Proteinet i boghvede er af særlig god kvalitet med høj biologisk værdi, fordi der er en stor andel af aminosyren lysin, næsten dobbelt så meget som i fx hvede. Du kan derfor udnytte boghvedens protein rigtig godt, og det er super for dig, der er aktiv og træner.

Gluten fri pasta med kikærtemel

Er du interesseret i at spise plantebaseret og i det hele taget sundt og klimavenligt, så er du garanteret stødt på kikærter, som er gode i en gryderetter og andet. Og de tørrede kikærter kan også males til mel og bruges i pasta, hvor de bidrager med mange proteiner. Spis derfor kikærtepasta, hvis du vil have mange proteiner, mens du nyder alle pastaglæderne og samtidig undgår gluten. Du får kalk, jern, fosfor og zink gennem kikærterne. Det er vigtige stoffer, som styrker dine knogler og giver din krop god energi.

God fornøjelse med Bonzos glutenfri pasta!

Bonzo tilbyder ikke mindre end seks lækre varianter af glutenfri pasta. Så der er ingen grund til, at du skal lide afsavn! Med Bonzo glutenfri pasta kan du nyde alle pastaglæderne og samtidig undgå gluten, hvis du ønsker dette i din kostplan.

Husk også, at alle pastatyperne er baseret på urgamle næringsmidler som ærter, boghvede og linser. Du griber tilbage i en lang tradition, når du vælger pasta baseret på disse råvarer. Og samtidig spiser du bæredygtigt og klimavenligt – nemt og godt!

Kombiner din glutenfri pasta med bonzos færdigretter

✓ Spis dig mæt i lækker mad til gennemsnitligt 58 kr. per måltid.

✓ Tilføj kun vand og olie.

✓ 100 % fri for tilsætningsstoffer.

✓ Mulighed for nemt at tilføje flere varer med kød eller plantebaserede produkter.

✓ GDPR-sikret. 

✓ Altid mindst 12 måneders holdbarhed. Ved glas er der altid mindst 24 måneders holdbarhed.

✓ Vores veganske produkter er mærke med V-mærket fra v-label.eu.


✓ 100 % tilfredshedsgaranti.

✓ Gratis levering til hele landet ved køb for mindst 295 kr.

✓ Hurtig levering – du får maden leveret til døren inden for 1-3 hverdage.

✓ Fokus på at bekæmpe madspild.

✓ Miljøvenlig indpakning og nemt at sortere til affaldssortering.


Vores kunder siger…

 • God service og hurtig levering

  Gode produkter som kan erstatte andre fastfood alternativer.

  – Nadja
 • Fin nem mad til fornuftig pris

  Maden smager fint og kan nemt suppleres med grøntsager, pasta, krydderier osv. Der er selvfølgelig forskel på smag og behag, så nogle af retterne tilføjer jeg lidt tomat eller nogle flere krydderier, men kvaliteten synes jeg ikke fejler noget. Det er et smart koncept hvis man, som jeg, nogle gange har travle aftener, hvor man stadig gerne vil have anstændig mad der ikke er alt for usundt (tjek kalorieangivelserne på hver ret – der er selvfølgelig forskel på en vegansk suppe og en fedtet pastaret).

  – Anne
 • Har ‘reddet’ os flere gange.

  Har købt to gange fra Bonzo – begge gange super hurtig levering. Vil ikke anbefale at spise Bonzo hver eneste aften – men super at have i skabet når det brænder på eller som ekstra ret. Vi køber igen.

  – Frank
 • linsepasta glutenfri økologisk pastalinsepasta glutenfri økologisk pasta

  Rød linsepasta

  300 g økologisk og glutenfri

  39 kr.
  Tilføj til kurv
 • Grøn ærtepasta

  300 g økologisk og glutenfri

  39 kr.
  Tilføj til kurv
 • Majs- og rødbedepasta

  300 g økologisk og glutenfri

  39 kr.
  Tilføj til kurv
 • glutenfri majspasta økologisk pastaglutenfri majspasta økologisk pasta

  Majspasta

  300 g økologisk og glutenfri

  39 kr.
  Tilføj til kurv
 • boghvedepasta glutenfri økologisk pastaboghvedepasta glutenfri økologisk pasta

  Boghvedepasta

  300 g økologisk og glutenfri

  39 kr.
  Tilføj til kurv
 • kikaertepasta glutenfri økologisk pastakikaertepasta glutenfri økologisk pasta

  Kikærtepasta

  300 g økologisk og glutenfri

  39 kr.
  Tilføj til kurv

VORES KUNDER SIGER...

0
DIN KURV
 • Kurven er tom