GRATIS FRAGT ved køb for 379 kr.
LEVERING 1-3 DAGE I HELE LANDET 

Bonzo DNA og bæredygtighed

God mad med fokus på miljø og bæredygtighed fra jord til bord.

Bonzo bæredygtighed DNA

Bonzo og madspild

Vi siger, at vi er, hvad vi spiser, men vi er også, hvordan vi spiser. Hvordan vi tænker på madindkøb. På madlavning. Og ikke mindst på madspild.

Danmark er i dag en af de største syndere inden for madspild. Forbrugere og de private husholdninger står for størstedelen af vores madspild. Hele 36 % af det samlede madspild i Danmark, ryger fra jord, til bord, til skraldespand. Det er vores alles pligt at gøre noget ved denne tendens og behandle mad med den respekt, den fortjener.

Stærke tiltag som Stop Madspild har været med til at skabe en større forståelse for madspild og har ændret vores adfærd til det bedre. Og hos Bonzo vil også gerne bidrage med at reducere madspild og Co2 udslip, hvor vi kan.

Med 41 % af det samlede madspild, er frugt og grønt den type mad, vi smider mest ud af. På andenpladsen kommer kød og kødprodukter md 24 %. Bonzos mad indeholder ikke frugter, men vi har mange veganske retter, og vores retter indeholder både grøntsager og kød. En væsentlig årsag til madspild finder man i de private hjem. Tendensen er, desværre, at der bliver handlet for meget mad ind, som familierne ikke når at spise inden udløbsdatoen. 

Vidste du, at I Danmark har vi et årligt madspild på 814.000 ton? Af dette er 41 % grøntsager og 24 % kød og kødprodukter.

Madproduktion er hårdt for miljøet. Der arbejdes på højtryk for at innovere måden, vi driver landbrug på – og samtidig er vi blevet mere bevidste om, hvad vi spiser, hvor maden kommer fra, hvordan den er lavet og ikke mindst, madspild.

Vi vil gerne spise sundt og godt, samtidig med at vi gør en indsats for reducere vores CO2 fodspor, inden vi sætter os til bords for at spise.

Denne problemstilling styrer Bonzo elegant udenom grundet sin tilberedningsmetode.

Alle grøntsager og alt kød i Bonzos varer har en lang naturlig holdbarhed grundet sin tilberedningsmetode. Derudover har vi sørget for, at alt det mad, du køber hos Bonzo, kan spises*. Der går intet mad eller affaldsprodukt til spilde. Derudover kan du trygt smide alt til genbrug.

Tilbereder du mad fra vores glas, kan du sagtens spise det 3-4 dage efter åbning – både den mad du ikke tilbereder, såvel som rester, du måske ikke får spist færdigt. Maden holder 3-4 dage efter tilberedning og åbning, hvis blot den har været opbevaret i køleskabet i en lukket plastcontainer.

Hos Bonzo tænker vi bæredygtigheden ind i flere af vores processer. Vi laver fx større portioner, der er med til at skabe en ensartet kvalitet i hver enkelt glas. Når man laver større portioner, gør man også miljøet en tjeneste grundet mindre energiforbrug per måltid. Det reducerer også en af de helt store syndere inden for Co2 udledning, nemlig madspild.

Netop madspild er en af de vigtigste elementer inden for bæredygtighed, som Bonzo stiller skarpt fokus på. Vi har gjort det nemt for forbrugeren at være mere bæredygtig ved at undgå madspild i vores retter – dvs. alt indhold kan spises og holde sig i længere tid.

Nem chili con carne

Bonzo og økologi

Grundet vores høje krav til ensartet kvalitet samt ønske om at bruge lokale produkter, er dele af vores varesortiment ikke 100% økologiske. Årsagen skyldes, at de lokale producenter som imødekommer vores høje krav til kvalitet, ikke dyrker økologisk landbrug, der dækker vores råvare behov. Vi har med andre ord endnu ikke adgang til alle økologiske råvarer, der indgår i vores retter.

Størstedelen af råvarerne i vores produkter er dog allerede økologiske. Vi arbejder hele tiden fremadrettet på gøre flere af vores retter 100% økologiske. Vi er i tæt dialog med vores franske og italienske landmænd og samarbejdspartnere mod at fremme økologi og drøfte flere bæredygtige tiltag.

bulgur og quinoa fra bonzo
olivenolie økologisk italiensk ekstra jomfru bonzo
glutenfri majspasta økologisk pasta

Bonzo kæmper for bæredygtighed

Bonzo er forkæmper og arbejder på at være et forbillede inden for reducering af madspild og brug af lokale varer. 

Når du bestiller Bonzos mad, kan du gøre det med god samvittighed. Vi arbejder hele tiden på at optimere vores grønne DNA, og vi lytter gerne til forslag og andet, der kan hjælpe os med at blive endnu grønnere og endnu mere bæredygtige.

Hvilke produkter er 100% økologiske?

osso bucco fra bonzo

I vores ret Osso Buco, vil du opleve, at der er ben fra kvæget, der er med til at give saft og kraft til retten. Du kan ikke undgå at se dem. Dem skal du naturligvis ikke spise. Men alt det andet, kan du sagtens spise med velbehag.

Det siger vores kunder
Trustpilot

 • Smagfulde lækkerier af topkvalitet

  Bonzo er fantastisk! 😍 .. lækre, smagfulde kvalitetsretter lavet af de bedste råvarer! Man får et sundt og nærende måltid på ingen tid. Det er perfekt til de dage hvor tiden er knap, men også til de dage hvor man simpelthen bare ikke kan lade være – for når først man har stiftet bekendtskab med Bonzo så kan hver dag være bonzodag! 🙂

  Det er næsten som juleaften når man får pakker fra Bonzo! De gør altid en dyd ud af at levere ens bestilling lynhurtigt og man kan være sikker på at den er pakket rigtig fint og forsvarligt ind fra top til tå. Bonzofamilien som står bag Bonzo er nogle skønne mennesker og deres kærlighed for madlavning, kvalitetsråvarer og service kommer tydeligt til udtryk i alt hvad de rører ved.

  Jeg har prøvet mange af retterne på hjemmesiden og jeg har endnu ikke prøvet nogen jeg ikke kan lide. Mine top favoritter er chili con carne og den veganske tomatsuppe!

  Bonzo har mine varmeste anbefalinger! ❤️

  – Sabine
 • Lynhurtig levering

  Lynhurtig levering og endelig noget der er nemt, og ligetil at gå til. Vi er ved at afprøve det veganske liv herhjemme. Vi er to voksne, og hvert glas holder 2 dage for os. I nogle af retterne kommer vi selv lidt ekstra salt og peber i..Peber behøves ikke i Arrabiata retten. Vi bruger lidt ekstra grøntsager ved siden af..og for os mætter maden, fordi den er så proteinrig med masser af bønner. Vi har bestilt 3.gang herfra, og er fint tilfredse. Tænk den tid man selv sparer på at kokkerere, når man elsker simremad.

  – JH
 • Lækre produkter

  Lækre produkter, smager rigtigt godt, og så er det nemt! Kan klart anbefales 🌹

  – Anja
 • Fiori

  400 g økologisk gourmetpasta

  59 kr.
  Tilføj til kurv

VORES KUNDER SIGER...

0
DIN KURV
 • Kurven er tom