GRATIS FRAGT ved køb for 379 kr.
LEVERING 1-3 DAGE I HELE LANDET 

Hvad skal vi spise til aftensmad?

En guide til hvordan du slipper for at stille spørgsmålet: hvad skal jeg spise til aftensmad” i fremtiden, ved at være forberedt med mad der hurtigt kan tilberedes.

hvad skal jeg spise til aftensmad hurtig tilberedning

Svært ved at komme på noget nyt. I denne artikel kigger vi problematikken og kommer med vores forslag og anbefalinger.

Men lad os lige hurtigt få afklaret: Hvis du er kommet hertil for at finde en opskrift eller forslag til din aftensmad i dag, kan vi desværre ikke hjælpe dig i aften.

Vi har mad du kan spise til aftensmad, som ikke kræver en svær opskrift eller lang tid i køkkenet. Det kan være hos dig om 1-3 dage. Men… hvis du fanger dig selv i at spørge internettet ofte efter inspiration til din aftensmad, bør du læse videre.

Bonzo er en fremragende plan B, når der ikke er lagt en plan for aftensmaden. Og vores erfaring og mange af vores kunder fortæller os, at vi hurtigt bliver plan A, helt uden at du skal spørge internettet: “Hvad skal jeg spise til aftensmad i dag?”. Det er faktisk mere typisk, at familier spørger internettet om hjælp med spørgsmålet: “Hvad skal vi spise til aftensmad i dag?”.
Et godt bud er lækkert mad fra Bonzo, der er nemt og hurtigt at anrette, og der findes helt sikkert en ret, som hele jeres familie vil elske.

Når du ikke ved, hvad du skal spise, eller hvad du vil lave af mad

Takeaway er blevet mere og mere populært de seneste par år. Det skyldes nok en kombination af, at vi gerne vil bruge mindre tid på hele aftensmaden. Her tænker vi indkøb, madlavning og rengøring. Bestiller du takeaway, fjerner du alle tre punkter, men får også lov til at betale en højere pris for maden, end hvis du laver det selv.
Men som du kan se længere nede, viser undersøgelser om madvaner, at det kun er 29 %, der prioriterer, at aftensmaden helst skal være billig. Vi prioriterer altså først og fremmest hastighed og muligheden for at have vores mad klar så hurtigt som muligt. Og sådan har flertallet det ifølge en undersøgelse foretaget af Landbrug og Fødevarer i 2019.
Her viser undersøgelsen, at 64 % først og fremmest foretrækker, at det de skal spise, skal være hurtigt at tilberede (og kun 6 % ser det vigtigt, at maden holder dem slank).

Hele 54 % bruger i gennemsnit også under 30 minutter på at lave aftensmad. Skal vi formode, at du også gerne vil spare tid på maden, og endda også tid på at tænke på hvad for noget mad du skal have?

En løsning til de dage, hvor du ikke har planlagt aftensmad

Hvad du har brug for, er mad du kan købe og opmagasinere, uden at bekymre dig om at det bliver dårligt. Mad som smager lækkert, og hvor du med en stor sandsynlighed rammer noget, som alle i familien kan lide, og som kan være klar på 10-15 minutter og være sundt. Hvis du tror, at dette lyder for godt til at være sandt, så tro om igen. Svaret ligger i mad, der er blevet henkogt og derefter pakket, så det er langtidsholdbart, hvor kvaliteten og friskheden bibeholdes.

Hemmeligheden ligger i, at man fjerner alt vand og alt luft. Uden vand og luft, går maden i dvale, og der kan ikke gro bakterier. Det betyder, at du trygt kan bestille en måltidskasse med en bred vifte af mad i april, og opbevare det mad, du ikke får spist i køkkenskabet. Når du så flere måneder senere på en våd, grå og stormfuld mandag i januar igen vil forhøre internettet om, hvad du skal have at spise, vil du huske, at du allerede har mad i huset. Mad du kender, og som du godt kan lide og kan tilberede på ingen tid.

aftensmad til 1 bonzo færdigretter henkogning frysetørring

Hvis bare afklaring af hvad man vil spise, kunne klares med ét spørgsmål

En ting er, at du ikke ved, hvad du vil spise til aftensmad. Men en ting er, hvad du har lyst til at spise. Det er en helt anden sag, hvad du har lyst til at kokkerere. Det kan godt være, at du pludselig får lyst til peking and. Men du ved, at det er ret dyrt hos den lokale kinesiske restaurant. Og tilberedning tager faktisk hele to dage og involverer med næsten 100 % garanti, at du skal på jagt efter en and samt i en specialbutik for at finde tilbehør. Glem det. Når du ikke ved, hvad du vil have at spise, gælder det om være smart og fremsynet.

Hvilke retter kan man altid spise, også selv om man fik noget lignende dagen før?

Pasta er en vinder – især hvis den er lækkert krydret

Klikker du ind på vores sortiment og søger efter pasta, vil du se et stort udvalg af nøje håndplukkede pastaretter, der hverken tager plads i skabet, men til gengæld tilbyder en stor varietet til de dage, hvor du ikke ved, hvad du skal spise. Hvorfor nøjes med rester, mærkelige kombinationer eller hurtig optøet mad fra fryseren – eller rugbrød (Rugbrød igen? Det er tredje gang, vi får det i denne uge.).
Gør det nemt for dig og din familie. Inkludér Bonzo i jeres madplan. Det passer ideelt til de dage, hvor I gerne vil bruge tid med hinanden og mindre tid på madlavning.

Inspiration til mad til hverdagens måltider

Vi har nok alle vores klassiske retter, vi spiser oftere end vi tror og har lyst til. Her er noget inspiration til nem mad til hverdagen.

Træt af at stå overfor valget af de samme retter, du altid laver, eller afklare, hvad du skal bestille til take-away, selvom du egentlig lovede dig selv, at du ville bestille mindre take-away? Du er langt fra den eneste.

Med lidt over en milliard opskrifter online og tusindvis af restauranter, er det egentlig fornøjeligt, at man skal bruge inspiration til madlavningen. Det stemmer godt overens med følgende citat fra bogen Paradox of Choice af Barry Schwartz

“We are surrounded by modern, time-saving devices, but we never seem to have enough time.”

Vi vil så gerne spise mere varieret, men bliver overvældet af det store udbud af valg og tilbud. 

Her får du nogle forslag til at spise mere varieret, der forhåbentlig kan bringe lidt inspiration til fornyelse til madplanen.

3 måder at bringe fornyet inspiration til spisebordet

 • Køb måltider du normalt aldrig køber eller har prøvet.

Blandt Bonzos sortiment vil du med garanti finde mad, du aldrig hørt om før. Det skyldes, at her finder du klassiske franske og traditionelle retter, der som skjulte skatte bare venter på at blive opdaget. Hvad siger du til en Ragout al Paccantino, Poulet Basquaise Piperade eller Axoa? Kender du dem ikke? Perfekt. Så får du inspiration og overraskelse på en og samme tid. Ved at købe dem færdiglavet, skal du ikke både slås med at skulle lave og spise ny mad.

 • Sammensæt mad på en ny måde

Plejer du at spise ris, pasta eller kartofler som en sidedish. Skift det ud med quinoa mix, rødbede pasta eller perlebyg. Vi har 10 forskellige økologiske sidedishes, du sikkert kender, men måske aldrig fanger dig selv i at smide i indkøbskurven. Se vores sidedishes ← her.

 • Er du kødspiser. Leg veganer eller vegetar for en dag oftere end du gør

Undersøgelser viser, at flere og flere danskere gerne vil have flere kødfri dage. 3,1 % af den danske befolkning er vegetarer. Uden hverken at dømme eller favorisere, så kan du måske finde noget inspiration i begrænsningerne, når du skal lave mad uden kød. Du kan finde inspiration til vegansk mad i vores veganske familiekasse. ← her.

Ingen opskrifter og ingen tur til supermarkedet

Inspiration til aftensmaden må gerne være ligetil og de forskellige supermarkeder gør et godt arbejde med at inkludere adskillige retter, der er baseret på deres egne varer. Bare det at man ved, man kan få det hele ét sted, er en god nyhed. Men da vi i  Danmark er et folkefærd, der oftest handler ind til samme dag, skal man stadig ned i supermarkedet. Og hvis man gerne vil undgå det, så gælder det om at have alt maden i hjemmet. Det kan du med Bonzo. Det er nemlig langtidsholdbart mad. Det er nemt at lave, og du behøver ikke at handle ind. Hvis du allerede har noget grønt i køleskabet, er det nemt at supplere op med.

Tag et kig på vores sortiment og find noget inspiration til 3-5 måltider, du kan spise inden for de næste to uger → sortiment.

Afsluttende kommentarer

Det er meget normalt at spørge internettet om hjælp til, hvad skal jeg spise til aftensmad. Der er desværre ingen undersøgelser om udfaldet. Køber folk noget nyt, bestiller de mad udefra fra restauranter, de kender, eller bikser de noget sammen fra køkkenet. Hvad vi ved er, at vi har kunder, der før har spurgt nettet, som nu har en løsning – Bonzo mad i køkkenet – (også) til de dage, hvor de ikke ved, hvad de skal spise til aften.

 • bolognese med pappadelle pasta nem mad fra bonzo måltiderklassisk bolognese til spaghetti

  Bolognese med Pappardelle

  2-3 portioner / ca. 1320 g

  129 kr.
  Tilføj til kurv

VORES KUNDER SIGER...

0
DIN KURV
 • Kurven er tom